Annonce
Ugeavisen Grindsted

Johnsen vil have ryddet op på gammel Netto-grund

Poul Erik Johnsen er selvbestaltet vicevært på Vestergade 22, hvor Netto tidligere lå i stueetagen. Siden varehuset flyttede bliver der ikke længere gjort rent. Foto: Jan Kronvold
Siden Netto flyttede ud af Vestergade 22 bliver udendørsarealerne ikke længere rengjort og kloakkerne bliver ikke renset. Det vil Poul Erik Johnsen have gjort noget ved.
Annonce

Grindsted: Siden dagligvarekæden Netto flyttede fra Vestergade 22 og til Kvickly i nummer 32-34, er der ikke blevet rørt en finger ved hverken bygningen eller området omkring den.

Der er to kloakker, der er stoppet på pladsen foran bygningen. Det betyder, at når det regner, så bliver hele pladsen hurtigt oversvømmet med vand. Der står meterhøjt ukrudt rundt om bygningen og der er ikke længere lys på pladsen foran den gule bygning. Derfor er der fuldstændig buldrende mørkt på pladsen, når mørket falder på.

På førstesalen er der fem ejerlejligheder, hvor de tre af dem er fremlejet. I den ene af de fremlejede lejligheder - nummer 22 E - har Poul Erik Johnsen boet de seneste 10 år. Han er godt og grundigt træt af, at der ikke sker noget, så han er blevet en slags selvbestaltet vicevært. Det er således ham, der flere gange om ugen fejer blade og andet skidt væk - når det ellers er muligt, og det er det ikke, når det har regnet.

- Der er ingen andre der gør noget. Jeg har haft fat i både borgmesteren og formanden for teknik og miljø. Men de kan ikke gøre noget, men har sagt til mig, at jeg bare skal gå i krig med det. Jeg kan ikke få fat i nogen fra Salling Group, så nu har jeg valgt at gå til pressen, siger 82-årige Poul Erik Johnsen.

Annonce

Kloakker skal spules

Den tidligere møbelpolstrer i Løvlund fortæller, at han ikke har set en eneste fra Salling Goup siden Netto flyttede.

- Indtil Netto flyttede ud var det Hedeselskabet, der ordnede området og pladsen og dermed også kloakkerne. De trænger til at blive spulet fri for slam og skidt. I øjeblikket tager det to-tre dage inden vandet sænker sig, fortæller Poul Erik Johnsen.

Poul Erik Johnsen står ved den ene af de to kloakker, der er stoppet på den gamle Netto-grund. Foto: Jan Kronvold

Når han går og fejer på pladsen, får han mange kommentarer fra forbipasserende, der ikke kan forstå, at området ser ud, som det gør.

- Jeg ville gerne have, at Salling Group tog telefonen og ringede til mig, for jeg kunne jo godt tænke mig, at der kom nogen og tog sig af det her svineri, siger Poul Erik Johnsen.

I de fem lejligheder bor der kun ældre mennesker, og ifølge Poul Erik Johnsen er der ingen af de andre, der kan særlig meget.

Annonce

Ingen ejerforening

Problemerne med den manglende vedligeholdelse af arealet skyldes, at der aldrig er blevet etableret en ejerforening, som loven ellers foreskriver. Så skulle de fem lejligheder og erhvervslejemålet i stueplan betale fællesudgifter, som skulle dække udgifterne til rensning af kloakker, lys på pladsen og fjernelse af ukrudt, vedligehold og rengøring af arealet.

Ukrudtet har stået højt rundt om bygningen i Vestergade 22 hele sommeren. Privatfoto

I den tid Netto lå i stueplan var det varehuset, der alene klarede udgifterne til de forskellige ting. Da Netto flyttede blev lyset helt bogstaveligt slukket på pladsen og al vedligehold stoppede.

Vestergade 22

Erhvervslokalerne i ejendommen på Vestergade 22 er på 755 kvadratmeter og ejes af Salling Group, der blandt andet står bag Netto.

Der hører 32 parkeringspladser med til erhvervslokalerne i stueplan. Desuden er der fem parkeringspladser til ejerlejlighederne på første sal.

Ejendommen er opført i 2003 og grunden er på i alt 2060 kvadratmeter.

Erhvervslokalerne er til salg hos EDC Erhverv i Esbjerg for 4,5 millioner kroner, men kan alternativt også lejes.

Erhvervslejemålet er til salg eller leje hos EDC Erhverv i Esbjerg, hvor ejendomsmægler Jesper Ølgaard Bloch erkender, at forholdene på stedet er lidt rodede.

Kloakkerne på grunden, hvor Netto tidligere havde til huse, trænger til at blive renset. Privatfoto

- Tingene skal ordnes internt og det skal Salling Group også være med til at løse. Der er fejl på begge sider, men vi vil gøre hvad vi kan, for at sætte skub i det hele. Jeg vil tage initiativ til, at parterne får løst problemerne i fællesskab i løbet af kort tid, siger Jesper Ølgaard Bloch.

Annonce

Seneste nyt i sagen

Efter omtalen af den manglende rengøring af arealerne ved den gamle Netto-bygning skete der noget mandag morgen. Der troppede Hedeselskabet op og begyndte at fjerne nogle af de mange blade. Poul Erik Johnsen fik fat i dem og spurgte, om de også skulle ordne de tilstoppede kloakker og den manglende belysning.

- Det havde de ikke fået besked på. Kun på at fjerne blade. Både de tilstoppede kloakker og det manglende lys er noget roderi. Især nu, hvor det bliver rigtig mørkt, siger Poul Erik Johnsen.


Jeg ville gerne have, at Salling Group tog telefonen og ringede til mig, for jeg kunne jo godt tænke mig, at der kom nogen og tog sig af det her svineri

Poul Erik Johnsen, selvbestaltet vicevært ved den gamle Netto-bygning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce