Annonce
Ugeavisen Grindsted

Julemanden tænder juletræet på Torvet

Det er temmelig sikkert, at julemanden kommer til Grindsted i hestevogn lørdag den 28. november klokken 12, hvor han skal tændet lyset på det store juletræ og den øvrige julebelysning i byen. Arkivfoto: André Thorup
Selv om juleoptoget er aflyst, så dukker julemanden alligevel op i Grindsted og tænder lyset på det store juletræ på Torvet. Det sker lørdag den 28. november klokken 12.

Grindsted: Handelsstandsforening i Grindsted havde ellers lagt sig gevaldig i selen i år, og fået sammensat et stærkt program med masser af aktiviteter i forbindelse med julen.

Men det fik Covid-19 smadret til atomer, så der hverken bliver juleoptog eller mange af de planlagte ting. Butikkerne vil således heller ikke holde åbent den første søndag i advent.

Men helt aflyst bliver julen nu alligevel ikke i Grindsted. For det store juletræ på Torvet og den øvrige julebelysning i byen skal jo tændes. Og der er kun én, der kan gøre det, og det er jo julemanden. Og han skal nok komme. Det lover Flemming Elbæk fra Grindsted handelsstandsforening, der står for julen i Grindsteds bymidte.

- Jeg har hørt, at julemanden ankommer i hestevogn ved 12-tiden og tænder lyset på træet. FDF-orkestret vil spille på Torvet mellem klokken 11 og 12.30, fortæller Flemming Elbæk.

Den store postkasse vil også ville stillet ud på Torvet, så børn kan aflevere deres ønskesedler til julemanden.

Julehytter indvies

I weekenden den 5.- og 6. december bliver de fire nye julehytter indviet og taget i brug.

I de fire hytter vil der blive solgt vafler, varme drikke, juletræer og glaskunst.

- Det er FDF og De Grønne Spejdere, der sælger juletræer og de har desuden en tombola. I hytten med glaskunst vil det være oplagt at købe nogle julegaver, mener Flemming Elbæk.

I den anden weekend i december vil en af julehytterne på Torvet være fyldt nisser.

- Børn kan aflevere en juletegning til nisserne, så får de en godtepose, hvis de er sammen med en voksen. Det tror vi godt, at vi kan styre. Folk bliver jo fordelt lidt mellem klokken 10 og klokken 15, mener Flemming Elbæk.

Annonce

Amputeret jul

FDF Orkestret vil være på Torvet og spille i alle weekender i december.

- Det bliver en amputeret jul i år. Det er så ærgerligt, mener Flemming Elbæk.

Der er dog et par programpunkter, der ikke er definitivt aflyst - endnu:

Den 6. december er det planen, at den kendte figur fra Ramasjang på DR, Motor Mille kommer og underholder på Torvet, hvor der bliver sat en scene op.

Den 12. december bliver der sat et telt op til Jesper Lundgaard, der kommer og spiller en julekoncert.

- De to ting er ikke aflyst endnu, men sandsynligheden for, at de bliver aflyst, er stor, siger Jonas Pedersen, der er formand for Grindsted handelsstandsforening.


Jeg har hørt, at julemanden ankommer i hestevogn ved 12-tiden og tænder lyset på træet. FDF-orkestret vil spille på Torvet mellem klokken 11 og 12.30

Flemming Elbæk, Grindsted Handelsstandsforening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce