Annonce
Ugeavisen Grindsted

Sdr. Omme: Jydefesten slår ikke alle rekorder - men holder skindet på næsen

Jyderne er klar til fest igen i år i Sdr. Omme. Om vejrguderne vil være med dem, må tiden vise. Arkivfoto: Chresten Bergh
Jydefestens frivillige er i fuld gang. Der er ikke solgt så mange billetter som håbet, men der er stadig mulighed for at komme ind på aftenen.
Annonce

Sdr. Omme: Jydefesten står for døren i Sdr. Omme. Fra tirsdag den 28. maj til lørdag den 1. juni er der lagt op til fedt for alle aldre. Der er børneløb, børnefest og jydemarch, som der plejer at være. Friluftsgudstjeneste, jydeoptog og jydemarked. Og så er der gjort lidt ekstra ud af festen lørdag aften, som i år holdes i hallen - og ikke i telt. Tanken har været at finde tilbage til festens rødder, og det har lykkedes - i nogen grad.

- Vi er ikke helt kommet op på det antal solgte billetter, som vi kunne tænke os. Vi ville gerne have fyldt hallen med 700-800 mennesker, og sådan tegner det ikke helt. Omvendt er det svært at sige, for folk kan stadig købe billetter på selve aftenen, siger Dennis Lauridsen.

Mens de frivillige tidligere blev honoreret for deres arbejde gennem en fest, så får de i år en gratis billet Stig og Vennerne, der spiller op til dans. Et navn, der også lægger sig op ad de bands, som for eksempel Bamses Venner, der tidligere har spillet til aftenen.

- På grund af de frivillige kommer vi nok op på cirka 500 gæster i hallen, siger Dennis Lauridsen, der ikke betegner arrangørerne som skuffede:

- Vi holder skindet på næsen, og det er det, det handler om, siger han.

Tidligere stod de frivillige også for maden, men i år har hallen overtaget den del.

- Vi har haft mange penge ude at køre på den konto, så det her er en bedre løsning, siger Dennis Lauridsen.

Hvor søndag tidligere var en del af programmet med tivoli, slutter festlighederne nu lørdag aften. Det skyldes, at det ikke har været muligt at få fat i et Tivoli. De øvrige dage er det dog blevet erstattet af en anden løsning for i år, nemlig madboder, skydevogn og hoppeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce