Annonce
Ugeavisen Grindsted

Karensminde holder et anderledes julemarked

Selv om årets julemarked på Museumscenter Karensminde bliver anderledes, så skulle det være ganske vist, at julemanden vil komme på besøg. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
På grund af corona-situationen bliver Museumscenter Karensmindes julemarked i år afviklet over to dage.
Annonce

Grindsted: Det årlige julemarked på Museumscenter Karensminde plejer at være lidt af et tilløbsstykke.

Men på grund af corona-situationen kan julemarkedet ikke afvikles på den traditionelle måde i år. Så for at sprede antallet af besøgende bliver markedet i år afviklet over to dage.

Det sker i weekenden den 5.- og 6. december mellem klokken 10 og 16, hvor der er lagt op til god, men anderledes juleidyl på den gamle gård på Morsbølvej.

På markedet vil der som altid være alt, hvad der skal være for at sætte gang i julestemningen hos børn og voksne. Det betyder blandt andet, at man som altid kan købe varm gløgg og æbleskiver i både kaffestuen og laden, så benene kan blive hvilet lidt ovenpå alle julestrabadserne.

- Vi har taget forskellige covid-19 foranstaltninger i brug for at sikre trygge rammer for museets gæster, frivillige og ansatte. Der skal derfor bæres mundbind på Museumscenter Karensminde ved årets julemarked, oplyser museumsinspektør Jonas Ruskjær i en pressemeddelelse.

Annonce

Julemanden kommer

Gårdspladsen bliver fyldt med juletræer og pyntegrønt, og klejnekogeriet bidrager yderligere til en rigtig duft af jul. Hele familien kan også tage på hestevognstur i Karensmindes idylliske omgivelser. I smedjen kan der købes smedede julehjerter og andre dekorationer til at pynte udendørs, og i træværkstedet kan man købe fine snedkererede fuglehuse. Der kan desuden købes juledekorationer.

- Der er selvfølgelig ingen jul uden julemanden, og heller ikke et julemarked på Museumscenter Karensminde uden, og igen i år har han gemt sig i skoven. I løbet af dagen drister han sig ind på Karensminde, hvor børn og voksne kan møde julemanden til hyggeligt samvær, afslører Jonas Ruskjær.

Det er Billund Kommunes Museer og Karensmindes Venner, der står bag julemarkedet.

Museumsinspektøren gør i øvrigt opmærksom på, at der er åbent i museets nye særudstilling ”SPOR af Besættelsen” som åbner 1. december.


Vi har taget forskellige covid-19 foranstaltninger i brug for at sikre trygge rammer for museets gæster, frivillige og ansatte

Museumsinspektør Jonas Ruskjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce