Annonce
Ugeavisen Grindsted

Katja bruger adskillige timer på at træne børn og lime sten på deres dragter: Nu er hendes indsats blevet belønnet

Katja Burgdorff Christensen Wind anede intet om, at hun var indstillet til Unglederpris, en ny pris indstiftet af Magion, som blev uddelt tirsdag klokken 17.00. Her ses hun kort efter overraskelsen. Foto: Jacob Schultz
Katja Burgdorff Christensen Wind blev overrasket tirsdag eftermiddag mellem træningen af to gymnastikhold. Hun er nemlig første vinder af Magions nye pris.

Grindsted: Mon der er brand?

Det er 20-årige Katja Burgdorff Christensen Winds første tanke, da der kommer en meddelelse til hele Magion i højttalerne.

Men der er ingen brand. Det er en besked om, at Magion nu vil uddele sin nye pris til en ung, frivillig idrætsleder. Og kort efter kommer en større gruppe af børn med flag, pressefolk, Magion-ansatte og folk fra gymnastikforeningen ind.

Annonce

- Jamen, hvad så? spørger Katja Burgdorff Christensen Wind med et lidt genert smil, mens børn og voksne samler sig en halvcirkel omkring hende.

Brænder for gymnastikken

Svaret på hendes spørgsmål bliver besvaret af Hans Bennetzen, formand for Magion. Han fortæller, at hun er den første modtager af Magions nye pris, og at hun er indstillet af grand prix-udvalget. Grand prix er en form for gymnastik.

Centerleder Henrik Steen-Andersen og en flok gymnastikpiger er klar til at overraske den første vinder af Magions nye pris. Foto: Jacob Schultz

- Du brænder for dine gymnaster og gymnastikken, lyder det blandt andet i indstillingen.

- Du er en rollemodel.

Annonce

Var ved at lime

Da Katja Burgdorff Christensen Wind bliver overrasket, sidder hun bag et bord. Hun er nemlig i gang med at lime 2000 sten på hver af grand prix-pigernes dragter.

Med prisen følger en check på 2500 kroner. Foto: Jacob Schultz

12. og 13. juni er der danmarksmesterskab for hold vest for Storebælt i Magion, og pigerne skal se skarpe ud, når de skal prøve at vinde et jysk eller dansk mesterskab på hjemmebane.

- Hvis jeg kender mine piger ret, så skal vi nok komme hjem med et eller andet, siger hun og fortæller, at hun er ambitiøs og skrap, selvom hun også har det sjovt med pigerne, der er mellem otte og 12 år gamle.


Når de lærer en ny øvelse, så er det fedt for dem - og for mig.

Katja Wind, den første modtager af Magions nye pris


Hendes medtræner, Silke Lundø Kristensen, siger om Katja:

- Hun er bestemt. Hun ved, hvad der skal ske til træning. Der er ikke noget sløseri.

Katja Wind

  1. Er 20 år. Flytter efter sommerferien til Esbjerg.
  2. Har selv været grand prix-gymnast i 11 år.
  3. Som 12-årig blev hun hjælpetræner, og som 16-årig blev hun træner.
  4. I dag har hun to hold, som hun træner sammen med Silke Lundø Kristensen. Ét hold er for piger, der er 8-10 gå gamle, og ét er for piger, der er op til 12 år gamle.
  5. Det er et meget mærkværdigt DM, som hun skal have sine piger med til den 12.-13. juni. Det er delt op, så kun de 60 hold vest for Storebælt dyster mod hinanden i Grindsted, mens sjællænderne mødes et andet sted. Desuden er der ikke noget publikum, og dommerne er i et andet rum og ser holdenes optræden gennem en skærm.

Men når man er ambitiøs, betyder det også mange timers arbejde. For tiden træner Silke og Katja ikke kun to timer om ugen med hver af de to hold, de er trænere for. De tager også søndagen i brug - og så er der forberedelse - og altså limning af sten på dragterne.

Annonce

En anderledes træning

I år har været en særlig sæson. På grund af nedlukningen kunne de to trænere ikke træne med børnene på et halgulv fra jul til april. Det er også derfor, at sæsonen stadig er i gang så sent på foråret.

Henrik Steen-Andersen annoncerer til hele Magion, at nu skal der uddeles en pris til en ung idrætsleder. Foto: Jacob Schultz

Men Katja Burgdorff Christensen Wind og hendes medtræner har holdt pigerne i gang alligevel. Hvis der har været dårligt vejr, så har der været virtuel træning. På dage med godt vejr har der været udendørs træning i Silke Lundø Kristensens have.

- Det var meget hyggeligt. Hunden ville gerne være med, så der var lidt kaos, siger Silke.

Katja fortæller, at det var lidt en udfordring, fordi underlaget er anderledes, og fordi træningen foregik i jakker.

i denne tid bliver der ønsket tillykke med albuen. Foto: Jacob Schultz

Men det var bedre end ingenting, og Katja Burgdorff Christensen Wind er klar til at fortsætte som træner - også efter hun snart flytter til Esbjerg.

- Det  giver så meget, siger hun.

- Når de lærer en ny øvelse, så er det fedt for dem - og for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce