Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kræft: Isabella og Sidsel er i spidsen for Knæk Cancer showet

Isabella Mortensen, til venstre, og Sidsel Ibsgaard Astrup har lært meget med at arbejde med det store show, der foregår den 10. oktober på gymnasiet. Foto: Martin Ravn
Det er i år Isabella Mortensen og Sidsel Ibsgaard Astrup, der er tovholdere for det store Knæk Cancer Show på Grindsted Gymnasium og HF. Pigerne håber, at de kan slå resultatet fra sidste år.
Annonce

Grindsted: Det er i år fjerde gang, at der afvikles Knæk Cancer Show på Grindsted Gymnasium og HF.

I 2018 blev resultatet af showet en check på 25.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det tal var lidt under tidligere års resultater, og derfor håber Isabella Mortensen og Sidsel Ibsgaard Astrup, der i år er tovholdere på showet, at de kan samle flere penge ind i år.

Årets show finder sted torsdag den 10. oktober klokken 19.00, hvor gymnasiets forskellige bands fra diverse årgange indleder med at spille musik. Efter musikken er der underholdning og konkurrencer.

- Der er i alt 30 grupper, der har ansvaret for bestemte ting. Det er en af grupperne, der står for underholdningen og her kan man stemme på nogle hold. Det er en af måderne, vi samler penge ind på, fortæller Isabella Mortensen.

Underholdningen vil bestå af flere blokke på hver omkring 10 minutter.

Efter første omgang musik og underholdning kommer aftenens første alvorlige indslag. Det er en kvinde, Jeanett Nielsen, der holder tale om kræft og det forløb, som hun har været igennem. Hendes søster, Ami, er også med. Hun vil fortælle om at være pårørende til en kræftramt.

Knæk Cancer Show 2019

Årets Knæk Cancer Show på Grindsted Gymnasium og HF foregår torsdag den 10. oktober klokken 19.00 til 21.00

Det er i år Isabella Mortensen og Sidsel Ibsgaard Astrup fra 2.G, der står i spidsen for showet.

Sidste år gav showet 25.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det beløb har de to piger ambitioner om at slå i år.

Annonce

Mangler en taler

Efter de to kvinders historie er der pause, og der kan man købe kaffe og kage.

- Der er også tombola, hvor byens butikker har sponsoreret gaver, fortæller Sidsel Ibsgaard Astrup.

Efter pausen går gymnasiets elever igen på scenen og spiller musik, og der vil igen være underholdning - som i første afdeling.

Efter underholdningen kommer søstrene Jeanett og Ami igen på scenen, hvor de fortsætter deres historie fra første afdeling. Det var ellers planen, at der skulle være endnu et indslag om at være ramt eller pårørende til en kræftramt. Men Sidsel og Isabella har valgt at give de to søstre mere taletid.

Hele showet sluttes af med musik og så vil de, der tidligere har stået for Knæk Cancer Showet, komme på scenen, hvor der vil være en afsluttende sang rundt om Knæk Cancer-blomsten.

Showet slutter omkring klokken 21.00, hvor der forhåbentlig er blevet samlet mange penge ind til kræft-forskningen.

Annonce

Pantindsamling

- Der har været pantindsamling på gymnasiet hele året, og den kasse bliver tømt ved showet, fortæller Isabella Mortensen.

De indsamlede penge bliver sendt videre til det årlige Knæk Cancer Show på TV2, der finder sted i uge 42.

- Vi håber at slå sidste års 25.000 kroner, så der kan blive endnu bedre muligheder for at helbrede kræft, siger Sidsel Ibsgaard Astrup.

Hendes farmor døde af kræft for nogle år siden. Det er det tætteste, som pigerne har haft sygdommen inde på livet.

De mener begge, at de har fået stor hjælp og støtte fra gymnasiet.

- Pedellerne hjælper til med at stille borde og stole op, og de hjælper også med at gøre rent og rydde op. Også rektor Gitte Barkholt har været en stor hjælp, og vi har fået lov til at tage rigtig mange kopier, fortæller Isabella Mortensen.

Årets Knæk Cancer Show på Grindsted Gymnasium og HF finder sted den 10. oktober. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce