Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kommunen siger nej til pesticider: Fodboldklubberne frygter dårligere fodboldbaner

Fodboldbanerne rundt omkring i Billund Kommune ser sædvanligvis flotte og grønne ud. Men sådan frygter klubberne, at det ikke bliver ved med at være. Kommunen vil nemlig ikke længere sprøjte banerne med pesticider, og dermed kommer der formentlig mere ukrudt i banerne. Arkivfoto: Alex Hermann.
Der kommer formentlig mere ukrudt i fodboldbanerne, når Billund Kommune ikke længere vil sprøjte dem med pesticider. Det giver frustration hos kommunens to største fodboldklubber, som heller ikke tror på, at regnskabet bliver mere grønt.

Billund Kommune: De kommunale fodboldbaner risikerer at blive langt dårligere, end de er i dag. Det er frygten hos kommunens to største fodboldklubber, efter Billund Kommune har truffet en beslutning om, at man ikke længere vil sprøjte de kommunale boldbaner med pesticider.

To nye vandværksboringer i Billund har en placering så tæt på en af fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter, at kommunen ikke mener, det er hensigtsmæssigt at fortsætte med at sprøjte banerne med pesticider mod ukrudt. Men i stedet for at nøjes med at stoppe med at sprøjte på områderne tæt på boringerne, har kommunen taget en principbeslutning om, at det overalt i kommunen skal være slut med brug af pesticider på fodboldbanerne. I stedet vil kommunen gøde tre gange om året i stedet for to samt bruge mere energi på vertikalskæring og slidsning.

I Billund IF frygter fodboldformand Lars Thomsen, at det vil føre til dårligere fodboldbaner. Kommunen har nemlig tidligere forsøgt sig på denne måde, påpeger han.

Annonce

Jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau.

Mathias Jeppesen, formand, GGIF Fodbold

- Jeg kan kun forholde mig til, hvordan det så ud dengang i 2006-2007. Dengang gik der ikke engang et halvt år, før banerne var helt gule af mælkebøtter, siger Lars Thomsen.

Ikke mere grønt

Fodboldformanden køber ikke argumentet om, at det er mere grønt at droppe pesticiderne – som Lars Thomsen i øvrigt slet ikke mener er så farlige.

Mere ukrudt

Billund Kommune lægger ikke skjul på, at beslutningen om at stoppe med at sprøjte med pesticider på de kommunale boldbaner kan føre til, at fodboldbanerne bliver dårligere. Selvom kommunen vil bruge mere gødning og mere energi på vertikalskæring og slidsning af banerne, forventer kommunen, at der over tid vil komme mere ukrudt i fodboldbanerne.

Der bliver i dag brugt cirka 70 liter pesticider om året på kommunens fodboldbaner.

- Det kommer på, mens jorden er tør, så græsset optager det, og så gror det sig selv ihjel. Nu kommer de så med en løsning, hvor de vil gøde med 20-40 tons om året, fordi den type gødning, de bruger i dag, ikke kan bruges, når de skal gøde oftere. Desuden skal der mange flere traktortimer til, så hvis det skal ind i et grønt regnskab, kan jeg slet ikke se, at det hænger sammen. De skal slå græs, strigle og vertikalskære meget oftere, og vi får et dårligere resultat ud af det, siger han.

Annonce

Forslår at teste det

Også hos naboerne i GGIF Fodbold er formand Mathias Jeppesen ærgerlig over udsigten til fremtidige fodboldbaner med mere ukrudt. Han håber derfor, at der er mulighed for en mindelig løsning.

- I stedet for at slå fast, at vi slet ikke må sprøjte, håber vi, at kommunen vil starte med at teste det af på en enkelt bane, så vi kan se, hvad det får af konsekvenser, siger Mathias Jeppesen, der blev overrasket over, at politikerne tog en beslutning hen over hovedet på fodboldklubberne.

- De har slet ikke været ude og høre os, der bruger græsbanerne, om, hvad det vil have af konsekvenser. Så jeg synes, man skal prøve det af på en enkelt bane for at finde ud af, om vi får dårligere baner, eller om vi kan holde samme niveau, siger han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

De 9 Læsninger i Grindsted Kirke skubber til traditionerne: Stig Møller har komponeret sin første messe for kor og orkester

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Coronafrygten har fået Anni til at forlade sit elskede job i børnehaven

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 3. december

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

DM-hattrick af Siv

Ugeavisen Grindsted

Grindsteds handelsformand trænger sådan til en julefrokost: - I 2022 må det altså lykkes!

Ugeavisen Grindsted

Ny koncert med Michael Falch

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 2. december

Ugeavisen Grindsted

Nu skal søn drive virksomhed med over 60 ansatte: Faren er også kendt fra politik

Ugeavisen Grindsted

Der er stor efterspørgsel på Majas private lektiehjælp: Under nedlukningen fik hun travlt

Ugeavisen Grindsted

Ny privatrådgiver i Vestjysk Bank Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Folk strømmer til det store filmlærred: Biograf sælger flere billetter end før corona

Ugeavisen Grindsted

Corona slipper langsomt sit tag i Hejnsvig: Sådan ser det ud i dit sogn

Ugeavisen Grindsted

Pommes frites-olie gav ild i lejlighed

Ugeavisen Grindsted

Moorten pakker modermælkserstatning - men ville gerne arbejde mere: I fritiden vasker han nu vinduer, fliser og tage

Annonce