Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: En idrætsefterskole er en fantastisk nyhed

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Klumme: Der er nogle nyheder, der er mere glædelige end andre. En sådan rigtig glædelig en af slagsen kom forleden dag, da det kom frem, at Legos pengetank, Kirkbi, havde budt på erhvervsgymnasiets gule murstensbygninger, der er kommet til salg på grund af en kommende sammenlægning af erhvervsgymnasiet og Grindsted Gymnasium & HF, der flytter sammen på gymnasiet. Bygningerne på Tinghusgade bliver derfor til overs.

Det er måske i og for sig ikke så glædeligt, at det er Kirkbi, der har budt på bygningerne, bortset fra, at pengetanken normalt er mest aktiv i hjembyen Billund, når det gælder store investeringer og højhusbyggerier.

Næ, det rigtig glædelige ligger i, at Kirkbi ikke vil til at bygge højhuse på grunden, men derimod leje bygningerne ud til en ny selvejende institution, der vil drive efterskole med tre linjer, nemlig sport, design og kultur. Det er Idræts- og kulturakademiet, der vil stifte den nye selvejende institution.

Annonce

Hvis de planer bliver ført ud i livet, så tør jeg næsten ikke at tænke på, hvilke perspektiver det kan få for Grindsted. Det kan blive stort, rigtig stort det her. Prøv og tænk på lille Oure på Sydfyn, som har en tilsvarende efterskole, som i dag er kendt langt ud over Danmarks grænser.

I dag hedder det ”Skolerne i Oure Sport & Performing Arts”, som også er en selvejende institution, der består af efterskole, kostgymnasium og højskole. Skolerne i Oure har i dag Danmarks største kostskolemiljø med mere end 950 elever og 250 ansatte.

Skolen fokuserer, som den kommende efterskole i Grindsted, også på sport og kunstneriske fag. Skolerne i Oure har fostret flere landsholdsspillere i håndbold, og da det også er en sport som er meget i fokus i Grindsted, så kunne det vel meget vel ske, at der en dag vil være spillere på det danske landshold, der har fået deres sportslige opdragelse i Grindsted.

Bevares, små slag, som man siger i Jylland. Men helt ærligt, hvis tingene bliver grebet rigtigt an, så kan det få stor betydning for byen på flere områder, og det har jeg en stor tiltro til, at Idræts- og kulturakademiet med Flemming Pedersen i spidsen kan klare.

En sådan skole vil tiltrække elever fra et stort område, og mange af disse elever vil fortsætte på gymnasiet, HF eller erhvervsgymnasiet, efter et år på skolen. Der vil også komme flere arbejdspladser, måske flere der bosætter sig i byen og handler i butikkerne og hvem ved, måske kunne det med tiden være, at efterskolen kunne udbygges, som det er sket i Oure.

En sådan nyhed, der vil udvikle Grindsted i stedet for at afvikle, er simpelthen så fantastisk. Og måske bliver det i virkeligheden Kirkbi, der kommer til at udviske den usynlige grøft mellem Grindsted og Billund, som stadig er der, og som dukker op med jævne mellemrum. Hvis det bliver tilfældet, så er det en god investering af Kirkbi, der dog kun skal eje bygningerne i 10 år, hvorefter den selvejende institution skal tage over.

Jeg håber virkelig, at planerne bliver gennemført, og at de ikke bliver bremset af hverken politikere på Christiansborg eller i Billund, eller andre snæversynede mennesker med særinteresser.


Det kan blive stort, rigtig stort det her. Prøv og tænk på lille Oure på Sydfyn, som har en tilsvarende efterskole, som i dag er kendt langt ud over Danmarks grænser

Fra Kronvolds Kårner
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Tyveknægte på spil flere steder i Grindsted

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kunstbulancen rammer Billund og Grindsted

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Læserbrev: Tak til Skjold Burne i Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Væk med regneark og mere tillid til personale

Ugeavisen Grindsted

Tyv var tørstig: Snuppede drikkevarer fra udhus på Ribersvej

Ugeavisen Grindsted

Ugens Portræt: Coronaen satte fut i Malenes bogprojekt

Ugeavisen Grindsted

Jagten på den bedste jagtskytte går ind

Ugeavisen Grindsted

Anmeldelse: Lovende debut

Ugeavisen Grindsted

Bike & Run Stafetten udvider med rute til gående

Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Engsøparken

Ugeavisen Grindsted

Debut som forfatter: Malene Klein udgiver krimi

Ugeavisen Grindsted

Sports- og Kulturgalla i Magion: Billetsalget er åbnet

Ugeavisen Grindsted

Træningen til den nye håndboldsæson er i gang: Du kan se Grindsteds træningskampe gratis

Ugeavisen Grindsted

Slut med blomster i Vestergade: Lone Lorentzen lukker Kræmmerhuset

Ugeavisen Grindsted

Karensminde genopliver den gamle høst

Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Seniorer holdt sommerfest mellem regnbyger og sol på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Idræt om dagen inviterer til sommerfest på Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Ny projektleder: Marie skal være med til at føre grønne tanker ud i livet

Ugeavisen Grindsted

Ældresagen inviterer til naturvandring i Baldersbæk Plantage

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Mere liv i Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Indbrudstyv på spil i Grindsteds vestby

Ugeavisen Grindsted

Nu er opførelsen af de nye almene boliger i Filskov påbegyndt

Ugeavisen Grindsted

Sonja drømte om at blive sygeplejerske: Det blev i stedet til et liv i skoven

Annonce