Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Er kvinder og mænd lige egnede som borgmestre?

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Klumme: Meget skal vist gå galt, hvis ikke det bliver en kvinde, der efter nytår sætter sig til rette på borgmesterkontoret på rådhuset på Jorden Rundt i Grindsted.

Det bliver i givet fald den første kvindelige borgmester i Billund Kommune. Om det er godt eller skidt, det må tiden så vise. Det handler jo som bekendt om, hvordan man ser på tingene.

Men som en af mine kæpheste altid har været, så mener jeg ikke, at kønnet er en kvalifikation til noget som helst i sig selv. Det er således ikke en kvalifikation at være en kvinde – eller en mand – for den sags skyld.

Annonce

Men når det er sagt, som det er så moderne at sige, så er der for mig ingen tvivl om, at der er stor forskel på den måde, kvinder og mænd agerer og styrer på.

Kvinder har flere følelser med i spil, når der skal træffes vigtige beslutninger, hvor mænd ser mere nøgternt på tingene. Det er i hvert fald min erfaring.

Jeg skal ikke kunne sige, om de to kvindelige borgmesterkandidater er mere egnede til jobbet som borgmester end deres mandlige kollegaer, men det bliver spændende at se, om vi som borgere kommer til at mærke den store forskel på den måde, kommunen bliver drevet på.

Jeg tror det nu ikke, for der er trods alt ikke enevælde eller diktatur, men et byråd, hvor borgmesteren kun er én ud af 25 medlemmer.

Jeg har efterhånden oplevet og skrevet om mange kommunalvalg, og det har været lidt sjovt at følge den udvikling, der har været i forbindelse med at føre valgkamp. Engang, for mange år siden, var det i forsamlingshusene, at de store valgmøder blev afviklet.

Og hold nu op, hvor var det kedeligt at sidde og referere fra disse møder i røg og damp fra både cigaretter, cigarer og piber.

Sådan er det da heldigvis ikke længere. Nu foregår den største – og vel også vigtigste del af valgkampen - jo mere eller mindre elektronisk på diverse sociale medier. Jeg tror – og håber på – og valgplakater i lygtepælene er en saga blot om få år.

Men et goddag til en ny borgmester betyder jo også, at vi skal tage afsked med Ib Kristensen (V), som har siddet på posten i 20 år. Man kan mene om ham hvad man vil, men jeg synes nu at han har gjort det meget godt.

Han er ikke mand med de store armbevægelser. Det er slet ikke hans stil, og heldigvis for det. Men det er mit indtryk, at han har været vellidt i den brede del af befolkningen, og måske især i erhvervslivet. Det har så også kunne aflæses i diverse målinger, hvor Billund Kommune i flere år har ligget højt på listerne over de mest erhvervsvenlige kommuner.

Sådan var det jo slet ikke for år tilbage, så det bliver så spændende at se, om en ny kvindelig borgmester fører den erhvervsvenlige linje videre. Det vil da være ønskværdigt, for det er trods alt erhvervslivet, som Billund Kommune skal leve af. Det gælder både butikker, håndværksfag og den tungere industri.

Nu er det så bare, om den gamle ”kløft” mellem Grindsted og Billund igen viser tænder ved valget. For der har jo været tradition for, at borgere i Grindsted stemmer på en kandidat fra gamle Grindsted Kommune, mens borgerne i Billund stemmer på en fra gamle Billund Kommune.

Men herfra skal lyde et stort held og lykke med valget den 16. november til alle de opstillede kandidater. Bare det at I gider og stille op, må man i den grad lette på hatten for.

Meget skal vist gå galt, hvis ikke det bliver en kvinde, der efter nytår sætter sig til rette på borgmesterkontoret på rådhuset på Jorden Rundt i Grindsted

Fra Kronvolds KårnerAnnonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

De 9 Læsninger i Grindsted Kirke skubber til traditionerne: Stig Møller har komponeret sin første messe for kor og orkester

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Coronafrygten har fået Anni til at forlade sit elskede job i børnehaven

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 3. december

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

DM-hattrick af Siv

Ugeavisen Grindsted

Grindsteds handelsformand trænger sådan til en julefrokost: - I 2022 må det altså lykkes!

Ugeavisen Grindsted

Ny koncert med Michael Falch

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 2. december

Ugeavisen Grindsted

Nu skal søn drive virksomhed med over 60 ansatte: Faren er også kendt fra politik

Ugeavisen Grindsted

Der er stor efterspørgsel på Majas private lektiehjælp: Under nedlukningen fik hun travlt

Ugeavisen Grindsted

Ny privatrådgiver i Vestjysk Bank Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Folk strømmer til det store filmlærred: Biograf sælger flere billetter end før corona

Ugeavisen Grindsted

Corona slipper langsomt sit tag i Hejnsvig: Sådan ser det ud i dit sogn

Ugeavisen Grindsted

Pommes frites-olie gav ild i lejlighed

Ugeavisen Grindsted

Moorten pakker modermælkserstatning - men ville gerne arbejde mere: I fritiden vasker han nu vinduer, fliser og tage

Annonce