Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Falch klædte X Factor-finalen

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Jeg kan roligt sige, at sangeren, sangskri-veren, entertaineren, skuespilleren og forfatteren, Michael Falch, har været en af mine absolutte favoritter i rigtig mange år. Faktisk lige siden dagene med Malurt. Nærmest kun overgået af Kim Larsen.

Derfor blev jeg ualmindelig glad fredag morgen, da jeg så, at Michael Falch havde skrevet på Facebook, at han skulle synge sammen med Nikoline Steen Kristensen i X Factor-finalen fredag aften.

Jeg blev næsten helt høj, og glædede mig afsindigt til finalen, og jeg kan lige så godt indrømme, at netop Nikoline var min favorit, og havde været det siden audition. Lige da jeg hørte hende tale for første gang i programmet tænkte jeg vist noget i retning af, at det lød som en ”lille-pige” stemme, som ikke kunne synge.

Men da hun først åbnede munden og begyndte at synge med sin ukulele som akkompagnement, var jeg solgt. Pigen sang nærmest som jeg tror, englene synger. Sådan lød det i hvert fald i mine ører.

De tre dommere var da heller ikke et sekund i tvivl om, at den 17-årige pige fra Sørvad skulle videre i programmet. Oh Land og Thomas Blachman spåede allerede der, at Nikoline ville nå finalen. Blachman mente endda, at hun ville vinde ”hele lortet”. Sådan gik det desværre ikke.

Hun var også den eneste af deltagerne, der helst ville synge på dansk. Ved stolelegen ”5 Chair Challenge” sang hun en af Michael Falch mest legendariske sange, nemlig ”De Vildeste Fugle”. Og det gjorde hun på et meget højt niveau. Selv Falch’en blev både rørt og overrasket.

”Jeg havde aldrig set et afsnit af X Factor før, men pludselig en aften ringede min søster og sagde, at jeg skulle tænde for fjernsynet. Der stod den velsyngende og charmerende 17-årige Nikoline og sang ”De vildeste fugle”. Uden at vide nok om det, tror jeg, at det er lidt af et særsyn, at nogen synger en old school-rockballade på dansk i det show, skrev Michael Falch på Facebook.

Den unge pige havde haft frit valg på alle hylder med hensyn til en duet-partner til finalen, og havde altså valgt Michael Falch, da hans sange betød meget for hende.

For mig slæbte fredagen sig nærmest afsted i sneglefart. Jeg kunne næsten ikke vente med at høre Nikoline og Falch’en i finalen.

Endelig gik det løs, og jeg sad spændt som en flitsbue på at høre de to. De sang først ”Nær” og bagefter ”I et land uden høje bjerge”, og det lød så fantastisk, at mine øjne blev en smule fugtige – er jeg nødt til at indrømme.

For første gang nogensinde stemte jeg i X Factor, da jeg smed sms’er efter Nikoline Steen Kristensen. Det var heldigvis nok til at få hende med i det spændende opløb – sammen med Solveig – om at vinde programmet.

Mine stemmer var desværre ikke helt nok, så det blev Solveig, der rendte med vindertitlen. Stort tillykke med sejren, Solveig.

Jeg synes nu stadig, at Nikoline Steen Kristensen skulle have vundet. Ikke mindst på grund af, at hun helst ville synge på dansk.

For ikke at tale om hendes valg af Michael Falch som duet-partner finalen.

For pokker da, hvor Falch’en dog klædte det program - efter min mening...


For første gang nogensinde stemte jeg i X Factor, da jeg smed sms’er efter Nikoline Steen Kristensen

Fra Kronvolds Kårner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce