Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Genudsendelser i tv

Jan Kronvold
Annonce

Klumme: Der kan nok godt findes nogle gode ting ved at blive ældre.

En af dem er, at vi ind i mellem ikke husker så godt, som tidligere.

Er det godt – vil nogle sikkert spørge. Ja, det er i hvert fald en stor fordel, når vi taler om tv og genudsendelser. For vi kan ofte ikke huske, at vi har set programmerne før. Ikke bare én gang, heller ikke to gange, men både tre og fire gange vises programmer tit på tv-kanalerne.

Somme tider går den bare ikke. Så når vi at opdage, at vi har set det pågældende program, og når at slukke eller finde en anden – måske genudsendelse – som vi ikke kan huske, at vi har set før. Men når det så er sagt – eller rettere skrevet – så er det jo et faktum, at der er langt flere genudsendelser i dag, end der var tidligere.

Det skyldes, at der i dag er så mange tv-kanaler, som aldrig før. Og der skal jo være noget at fylde på de kanaler. Det er både nemt og billigt at sende programmer, som er købt og betalt. Det kunne måske være en fordel at lukke nogle af de mange kanaler, for ofte er det også de samme programmer, der skøjter rundt. I hvert fald på TV2’s kanaler.

Og ja, vi taler om det såkaldte ”flow tv”.

Det er det, vi ser mest hjemme hos os. Bevares, ind i mellem optager vi da et program – eller hvis det stikker helt af, så starter vi forfra. Det er nok, fordi jeg har en fornemmelse af, at de der streamingtjenester mest sender serier, og er der noget, som jeg ikke er så god til, er det serier.

Begynder man på at se en serie, skal man jo følge med og se alle – eller de fleste afsnit – og så bliver man jo bundet af det – selv om man kan se det, når man vil.

Så koster det efterhånden en formue at se tv. Vi får vores signal gennem Grindsted Fællesantenne, og det er YouSee, der leverer indholdet. Vi har den store pakke. Ikke fordi vi ser mere end en brøkdel af de kanaler, der er med i pakken, men ganske enkelt fordi, at der efterhånden er så mange sportskanaler, at vi er nødt til at have hele den dyre pakke – som i øvrigt stiger hver eneste år. Den eneste grund til, at sportskanalerne er spredt ud på så mange kanaler er, at man er nødt til at købe dem, og at de i øvrigt kan sætte prisen som de vil.

Derfor synes jeg, at det er helt i orden, at YouSee nu har sat foden ned overfor Discovery Networks, som sidder på de fleste af de mange populære sportskanaler.

Det er dem, der er årsagen til de store prisstigninger hvert år. Men nu har YouSee som bekendt opsagt aftalen med Discovery Networks fra nytår, og deres programmer vil kun være at finde i en bland-selv-ordning.

Det vil Discovery Networks ikke være med til, og hvis de to kamphaner ikke finder en løsning, så skal vi også finde ud af noget andet på matriklen.

Jeg er nu ret sikker på, at det bliver en billigere løsning. For når der ikke bliver sportskanaler i den store tv pakke, kan vi snildt nøjes med den mindste pakke, og så må vi se det, vi nu kan derfra. Måske det i virkeligheden ikke er så dårligt, for så må vi finde på noget andet at give os til.

Måske vi skulle tage et spil bob eller to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce