Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Hvad sker der efter covid-19?

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Klumme: Nu er Danmark så småt ved at åbne igen efter covid-19. Med små skridt. Og det er nok meget godt. For coronaen er jo ikke væk. Den er der stadig. Der er bare flere der er blevet vaccineret og vi bliver testet i en målestok, som vist aldrig før er set i Danmark. Og kigger vi på vores nabolande, som ikke har tacklet situationen så forsigtigt som os, så står det skidt til. Flere lande er begyndt at lukke ned igen.

Det skulle helst ikke ske i Danmark, men jeg frygter det. For efter min mening, så har myndighederne grebet det vaccinationsprogram helt forkert an. I stedet for at starte med at vaccinere de ældre borgere og dem på plejehjemmene, så burde det i stedet have været de unge, der fik sprøjten først.

For det er jo ikke de ældre og svagelige, der går på værtshuse og til fester, hvor der samles en masse festglade mennesker. Det er de unge, som så kan sprede virusset rundt. De ældre holder sig hjemme og i flere perioder har de ikke måtte få besøg på plejehjemmene.

Så hvis de unge mennesker og sundhedspersonalet havde stået forrest i køen til vaccinationer, så kunne genåbningen af vores samfund nok have gået lidt hurtigere end det har været tilfældet.

Men når den her virus ikke driller længere, og vi kan komme i gang med at leve vores helt almindelige liv, så tror jeg ikke, at alt bliver som det var før marts 2020.

Jeg tænker på, hvordan kommer vi til at hilse på hinanden fremover. Vender vi tilbage til håndtryk og kram?

Personligt tror jeg det ikke, og vil heller ikke savne det. For jeg er overbevist om, at håndtryk har været med til at bytte mange bakterier. Jeg tror i hvert fald på, at de håndtryk – eller manglen på samme – har været medvirkende til, at der under coronaen stort set ikke har været influenza eller andre sæsonbestemte sygdomme i lige så stort et antal, som der var tidligere.

Der har den øgede fokus på håndsprit, hyppigere vask af hænderne og større afstand mellem folk i det offentlige rum, også spillet ind.

Spørgsmålet er, hvad der sker med disse ting efter corona – eller når alle er vaccinerede.

Det bliver meget spændende at se.

Men hvor er det dog ualmindelig dejligt, at der igen er kommet tilskuere på de danske fodboldstadions. Det har godt nok været noget mærkeligt noget at se og måske navnlig høre på. For de manglende tilskuere bevirkede, at vi på tv kunne høre trænerne lige så tydeligt. Og det var altså ikke det hele, der var lige kønt at høre på.

For ikke at tale om hele stemningen på stadion. Det har med garanti også været en medvirkende årsag til, at der har været mange meget kedelige kampe i lang tid. Med tilskuerne tilbage på lægterne er jeg sikker på, at spillet bliver bedre.

Jeg synes så bare, at det er urimeligt og så udansk som noget kan være, at man skal have et coronapas for at komme ind og se fodboldkampe – eller for den sags skyld vil ind og spise på en restaurant eller bare skal have lokkerne sat.

Det er det samme med de der mundbind. Dem glæder jeg mig godt nok til at slippe for. Jeg føler på en måde, at det er en form for overgreb på den personlige frihed.

Og det bryder jeg mig ikke om.


I stedet for at starte med at vaccinere de ældre borgere og dem på plejehjemmene, så burde det i stedet have været de unge, der fik sprøjten først

Fra Kronvolds Kårner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce