Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Mundbind går ud over handlen

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Da vi efteråret blev beordret til at bære mundbind, troede de fleste af os vist, at det kun handlede om en kort periode, så kunne vi smide det igen.

Sådan er det som bekendt ikke gået, og det ser heller ikke ud til, at vi slipper af med det lige foreløbig. Og det er godt nok noget skidt. Jeg vil gå så lagt som at sige, at det mundbind går ud over handlen. Jeg kender mange som siger, at vi har mundbindet på når vi handler ind i supermarkedet, fordi det skal vi, og så undlader vi i videst mulig omfang at gå i de butikker, hvor der skal prøves tøj, sko eller andre ting, som tager lidt længere tid.

Det samme gælder med besøg i restauranter og caféer.

Annonce

Jeg har det selv på samme måde. Og når man bærer briller, så er det helt umuligt at have mundbindet på. Brillerne dugger, så man er nødt til at tage dem af.

Derfor er jeg begyndt at lade brillerne ligge i bilen, når jeg ved, at jeg skal ind et sted, hvor mundbind er påbudt. Så er det er meget heldigt, at jeg er nærsynet. Ellers havde jeg da haft alvorlige problemer.

Jeg har også længe undgået at besøge butikker, hvor der skal prøves tøj. For det første er det varmt at rende med bindet, som efter længere tids brug bliver helt vådt på indersiden. Det er så ubehageligt. Jeg går heller ind og spiser eller drikker en kop kaffe eller andet, så længe jeg skal have mundbind på.

Det ødelægger hele oplevelsen, selv om vi må tage det af, når vi sidder ned. Jeg kan lige holde ud af tage det på, når der skal hentes takeaway mad.

Og jeg må sige, at jeg virkelig føler med dem, der er tvunget til at side med mundbind på i tog eller bus i flere timer om dagen. Det må være ganske forfærdeligt.

Når jeg og andre har det sådan med de mundbind, så kan det ikke undgås, at det går ud over handlen. Det går også ud over spisesteder og det går så igen ud over producenter af eksempelvis kød og andre fødevarer. Så det er lidt af ond spiral, som det mundbind har fået sat i gang.

Jeg kan så ikke helt forstå, at man ikke er begyndt at udfase brugen af mundbind, efterhånden som danskerne bliver vaccineret. Jeg mener, så burde det vel ikke være nødvendigt at rende rundt med de klude om næse og mund.

For formålet med mundbind må vel for pokker være, at de skal beskytte os mod at blive smittet med corona. Og jo flere der bliver vaccinerede, jo mindre risiko må der da være for at blive smittet.

Statsministeren er flere gange blevet spurgt om, hvorvidt vi kunne smide mundbindene, når alle er blevet tilbudt en vaccine. Og jeg må sige, at jeg ikke er blevet klogere. Statsministeren vil åbenbart ikke give en entydigt svar på det spørgsmål.

Men helt ærligt. Det giver da overhovedet ingen mening at være tvunget til at rende rundt med mundbind på, hvis der ingen – eller så godt som ingen – risiko er for at smitte eller blive smittet. Så ender det jo med at det bliver ligesom i Kina og Japan, hvor befolkningen altid har mundbind på, når de færdes udenfor.

Men det er jo noget helt andet, for der beskytter fok sig mod forurening. Så galt er det vel ikke endnu herhjemme.

Men hvor bliver det dog skønt, den dag vi kan smide mundkluden og begynde at leve et normalt liv igen. Det er jeg sikker på, at de forretningsdrivende er helt enig med mig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce