Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Nej tak til AstraZeneca

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Klumme: Nu gik det ellers lige så godt. Foråret er på vej og vaccinationerne er kommet i gang, og vi var derfor en hel del, der havde håbet på, at vi kunne få lov til at indhente det forsømte forår fra 2020. Det blev jo skudt noget så eftertrykkeligt i sænk af det der fordømte corona, covid-19, eller hvad det ellers kaldes.

Men nu tyder temmelig meget på, at en af de haste-godkendte vacciner mod corona, AstraZenica, er årsagen til flere dødsfald og talrige blodpropper hos nogle af de vaccinerede.

Norske forskere har for nyligt været ude og sige, at det er meget sandsynligt, at årsagen til blodpropperne og dødsfaldene skyldes AstraZeneca-vaccinen.

Det betyder, at sundhedsmyndighederne i flere europæiske lande har valgt at sætte vaccinen fra AstraZenica på pause, indtil bivirkningerne er undersøgt ordentligt. Også i Danmark.

Derfor er den store forkromede vaccineplan blevet rykket, og den bliver med garanti rykket yderligere frem. For det kniber med at få fat i vaccinerne, som jo er eftertragtede i hele verden. Og på grund af manglen på vaccine, så skulle det ikke undre mig, at sundhedsmyndighederne genoptager vaccinationerne med AstraZeneca.

Men det har jeg – og flere andre – taget klart stilling til: Det bliver et klart nej tak til AstraZeneca, hvis det bliver den, som vi bliver tilbudt.

Det er muligt, at sandsynligheden for at få bivirkninger i form af mystiske blodpropper er lille, men den risiko er vi nogle stykker, der ikke er villig til at tage.

Så hvis jeg personligt ikke kan vælge en anden vaccine end AstraZeneca, så skal jeg ikke vaccineres. Ikke lige nu i hvert fald. Så venter jeg gerne på, at der bliver nok af vaccinen fra Pfizer-BioNTech, der både beskytter bedre mod corona og ikke har så mange bivirkninger. Men allerhelst ville jeg gerne have den senest godkendte vaccine, nemlig den fra Johnson & Johnson. Der skal kun et enkelt stik til for at beskytte mod corona.

Så på den baggrund tror jeg på endnu et forsømt forår for mange af os i coronaens lange og uhyggelige skygge.

Sådan tror jeg også at mange erhvervsdrivende tænker. For selv om et flertal i Folketinget netop er blevet enige om en langsigtet genåbningsplan, så er der en rød tråd gennem hele planen. Det er det såkaldte coronapas. Det betyder, at man enten skal være vaccineret, have haft corona og dannet antistoffer eller have en frisk negativ coronatest, der ikke må være ældre end 72 timer.

Det vil sige, at hvis jeg pludselig en eftermiddag får lyst til en tur i biffen efter en god middag på en restaurant, når disse ting åbner igen, så må jeg droppe det, hvis jeg ikke er vaccineret, har antistoffer i blodet, eller kan fremvise en dugfrisk negativ test.

Og sådan tænker jeg, at det bliver det for mange, og det kommer til at kunne mærkes på mange erhvervsdrivendes pengepung – med mindre de vælger at se igennem fingre med det der usmagelige pas, og måske i stedet tilbyder folk en test på stedet. Ellers ser det unægtelig ud til, at Danmark bliver opdelt i et A og et B-hold – det er sådan jeg ser det.

Og det bryder jeg mig ganske enkelt ikke om.


Så hvis jeg personligt ikke kan vælge en anden vaccine end AstraZeneca, så skal jeg ikke vaccineres. Ikke lige nu i hvert fald

Fra Kronvolds Kårner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce