Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Så giv det dog en klud...

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted.

Køb og salg på Gul og Gratis, Den Blå Avis, Facebook og andre sociale medier er vist nærmest gået hen og blevet lidt af en modesag for private.

Der er ikke grænser for, hvad der bliver sat til salg og hvad der bliver søgt efter. Jeg benytter også selv muligheden for at købe eller sælge ting på nettet ind i mellem.

Det er en god måde at komme af med noget, som man ikke bruger længere, men som ikke fejler noget som helst. Så hellere sælge det til nogen, der kan bruge det, og så kan vi samtidig tjene en skilling på tingene. Det er da bedre end bare at smide det ud.

Jeg ved ikke om der er andre end mig, der tit og ofte undres, når noget bliver sat til salg. Så er der meget tit nogle fine billeder af et køleskab, en fryser, en cykel, et skab, eller hvad det nu måtte være, der bliver slået op. Og det er tydeligt, at sælgeren ikke har orket at vaske tingene af eller i det mindste bare lige tørret genstandene af.

I stedet for står der bare: ”Trænger til en klud”. Og det er tydeligt for enhver, at det trænger tingene i annoncen i høj grad til. Det, der undrer mig, er, at sælgerne ikke selv lige har givet tingene en våd klud. Så kunne det måske være, at de kunne forlange lidt mere for tingene, og det kunne også være, at der var flere interesserede købere.

Jeg kunne ikke drømme om at smide et billede af noget som helst, som jeg har til salg, op på Facebook eller andre steder, hvis tingene ikke er blevet rengjort først. For mig vidner det om ugidelighed, eller at man alligevel ikke rigtig har lyst til at sælge det, men faktisk hellere kørte det på lossepladsen.

Men sådan er vi jo heldigvis forskellige, og det er da sikkert godt nok. For hvor ville det hele i grunden dog være kedeligt, hvis vi var enige om alting.

Men jeg tror nu godt at vi kan blive enige om, at det med genbrugstanken, der har vundet indpas i vores dagligdag, er en glimrende ting. De mange genbrugsbutikker, loppemarkeder, reolmarkeder og andre markedspladser vidner om, at danskerne er vilde med genbrug.

Godt hjulpet på vej af diverse programmer i tv om genbrugs ting og sager. Ja, man kan måske endda tale om slags sport blandt danskerne, hvor retro-ting er gået hen og blevet det helt store.

De eneste, der måske ikke er så glad for det, er nok producenterne af diverse nye produkter.

Jeg spekulerer på, hvor længe trenden med at købe og sælge genbrug mon holder ved. Ting har det med at dukke op, forsvinde, og så dukke op igen nogle år senere.

Men det kan da være, at det er en trend der holder ved i rigtig mange år. Ikke mindst på grund af snakken om bæredygtighed i forhold til klimaet. Sikkert er det i hvert fald, at der er mange mennesker, der har fundet en levevej i at købe og sælge brugte ting. Den store interesse har dog været med til at presse priserne på genbrugs-ting i vejret.

Og så er vi lidt tilbage ved udgangspunktet, nemlig, at hvis man som sælger lige ofrer to minutter med en klud, så kunne det være, at salgspriserne kunne blive en smule højere end hvis man i ugidelighedens navn bare skriver: Trænger til en klud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce