Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Sluk for nyheder om corona

Kronvolds Kårner
Annonce

Jeg er ikke sart. Slet ikke. Jeg har for mange år siden siddet og spist pølser og brød ved min datters sygeseng mens hun var i gang med at lave stort på et bækken. Der var kun dynen mellem min mad og bækkenet, og det lugtede fælt. Men det rørte mig ikke.

Jeg har også engang for meget længe siden siddet og spist min madpakke på en destruktionsanstalt med døde dyr – og der stank og der kravlede mider rundt på dyrene. Det rørte mig heller ikke.

Men siden marts har nyhederne kværnet konstant med corona, coronapandemi, covid-19 og hvad de forskellige nyhedsværter ellers vælger at kalde det. Og i snart mange måneder har vi mange gange dagligt set de samme billeder af folk, der enten får en pind stukket ned i halsen eller op i næsen.

Det synes jeg ikke er særlig appetitligt, hvis man sidder og spiser sin aftensmad. Det værste er næsten, at det er de samme billeder, som der vises igen og igen.

Her på det seneste er de mange billeder af pinde i halse og næser så blevet suppleret med billeder af folk, der får nåle stukket i armen i forbindelse med vaccinationer. Også her er det de samme billeder, som vises igen og igen. Og helt ærligt, der taber jeg sgu lidt af min appetit.

Al den omtale af corona mig her, og corona mig der, og corona alle vegne er lige til at blive deprimeret over.

Og det er der så også rigtig mange mennesker der er blevet. Det fortæller hypnoterapeut Flemming Tiro Lund på glimrende måde i ugeavisen. I sin klinik har han oplevet markant flere klienter, der har fået angst, depressioner eller stress på grund af corona.

Selvfølgelig skal borgerne informeres om den grimme sygdom og de konsekvenser, som der er i forbindelse med sygdommen. Men vi bliver nødt til at skrue ned for den enorme mængde af nyheder, der handler om corona. Ellers bliver vi alle sammen tossede.

Flemming Tiro erkender, at han også selv har set mange flere nyheder i den tid, hvor coronaen har hærget. Han anbefaler også, at man undgår at høre om corona hele tiden.

Jeg tror aldrig nogensinde, at en regering har holdt så mange pressemøder på så kort tid, som det har været tilfældet med denne regering, siden coronaen kom hertil i marts sidste år.

Efter min mening har der også været holdt alt for mange. Der står som regel mange personer, som på skift skal fortælle om stort set det samme, bare med forskellige vinkler.

Det er dybt godnat. Og helt ærligt, skulle det være nødvendigt at stille med fem personer, som det var tilfældet på det pressemøde der blev holdt tirsdag den 29. december, hvor den nuværende nedlukning blev forlænget til den 17. januar.

Det burde statsministeren og en enkelt fra sundhedsmyndighederne vel have kunnet fortalt den danske befolkning. Så meget nyt var der jo ikke i det. Og for at understrege den massive dækning af corona, så havde både TV2 og DR tidligt erfaret, at nedlukningen ville blive forlænget.

Så i timer op til pressemødet kværnede de to stationer om, hvad pressemødet handlede om. Så det var i realiteten ikke nødvendigt at se og høre det pressemøde.

Det er derfor, at jeg - og mange andre - er så dødtrætte af at høre og navnlig se om coronaen.


I snart mange måneder har vi mange gange dagligt set de samme billeder af folk, der enten får en pind stukket ned i halsen eller op i næsen

Fra klummen Kronvolds Kårner
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce