Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Vi tager et tredje stik, og så stopper festen

Redaktør Jan Kronvold, Ugeavisen Grindsted

Klumme: Fruen har lige fået sin tredje omgang vaccine mod Covid-19, og jeg går i øjeblikket og venter på, at det skal blive min tur. Det er ved at være et halvt år siden, jeg fik stik nummer to, så det varer nok ikke så længe, før der kommer en invitation.

Så tænker jeg også, at det må være det – for nu. For der må vel være grænser for, hvor meget vaccine på relativ kort tid, at den menneskelige krop kan tåle. Jeg mener, der er jo bivirkninger ved alle slags medicin, så jeg tror, at kroppen har godt af en pause.

For når jeg har modtaget den tredje omgang vaccine mod covid-19, så har jeg fået fire gange vaccine inden for kort tid, da jeg også er blevet vaccineret mod influenza.

Annonce

Så jeg skal ikke have mere vaccine før om et års tid.

Hvis vaccinen mod covid-19 eller corona kun kan holde i et halvt år, og der hele tiden kommer nye mutationer til, så er det jo skruen uden ende. Så ender vi med at blive syge af vaccinerne i stedet for coronaen.

Og så forstår jeg i øvrigt ikke, at når myndighederne – læs regionerne - nu gerne ser så mange vaccineret som muligt, at man ikke sørger for at skrue op for vaccinations-kapaciteten i Billund. Det er – og har været det længe – fuldstændig umuligt at booke tider der, og det er også komplet umuligt at få fat i nogen telefonisk. Så enten burde man tilbyde vacciner hver dag – eller slette muligheden for at blive vaccineret i Billund.

Det har så betydet, at fruen og jeg har været nødt til at køre til både Vejen og Esbjerg for at blive vaccineret. Det bliver til i alt seks ture og omkring 500 kilometer. Det er ikke billigt med de brændstofpriser, der er i øjeblikket, og så er det jo heller ikke særlig miljøvenligt, men det ses der åbenbart ikke på i forbindelse med covid-19.

Nu er det så børn fra fem til 11 år, som myndighederne ønsker vaccineret. Det har jeg det lidt ambivalent med. Myndighederne ville i første omgang ikke tillade vaccinen til børn. Nu hvor der er mange børn der er blevet smittet, kan det pludselig godt lade sig gøre. Hvad har ændret sig?

Jeg kan godt forstå, at myndighederne forsøger at dæmpe spredningen af covid-19, men jeg tænker mere på børnene. Hvad sker der med deres kroppe på kort og længere sigt, når de får sprøjtet vaccinen ind. Det er der jo ingen, der ved noget som helst om.

Så jeg må sige, at jeg er i syv sind, og jeg er glad for, at jeg ikke længere har børn i den aldersgruppe, så jeg ikke behøver at tage stilling til det. Jeg tror nu nok, at jeg ville hælde til et nej tak for børnenes skyld. For ikke at gamble med deres helbred. Jeg ville have det frygteligt, hvis det skulle vise sig, at vaccinerne var skyld i, at mine børn ikke selv kunne få børn, eller de fik reddet sig alvorlige sygdomme til.

For som jeg har hørt det, så bliver børn jo ikke særligt syge af corona, og hvis børnene hovedsagelig skal have vaccinen for ikke at smitte de ældste medborgere, så er det jo sådan, at den ældste gruppe er den gruppe, som er mest vaccineret. Så det argument synes jeg ikke helt holder.

Men jeg kan udmærket forstå de dilemmaer, som der er rundt om i de små hjem med hensyn til, om poderne skal have et stik eller ej. Og når man ikke ved, hvor lang tid vaccinen beskytter, så kan det jo gå hen og blive både to og tre stik, og det tror jeg simpelthen ikke, de små barnekroppe kan tåle.

Nu er det så børn fra fem til 11 år, som myndighederne ønsker vaccineret. Det har jeg det lidt ambivalent med

Fra Kronvolds Kårner
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce