Annonce
Ugeavisen Grindsted

Tredje kvartal: Kursreguleringer løfter overskuddet hos DJS

Claus Petersen, administrerende direktør i DJS. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Grindsted: Kursreguleringer løftede det samlede overskud for Den Jyske Sparekasse i årets tredje kvartal, mens nedskrivninger til gengæld landede på et utilfredsstillende niveau.

Det fremgår af bankens regnskab for perioden, der er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Den Jyske Sparekasse præsenterede et overskud i årets tredje kvartal på 103,1 mio. kr. mod 21,6 mio. kr. i samme periode i 2018, og det var specielt indtjeningen på kursreguleringer, der løftede resultatet.

- Kursreguleringerne er væsentligt påvirket af salget af 75 pct. af aktierne i Sparinvest. Salget blev godkendt af myndighederne hen over sommeren og endeligt gennemført den 30. august 2019. Sparekassen realiserede herved en skattefri kursgevinst på 80,8 mio. kr., skriver sparekassen i regnskabet.

Banken har i tredje kvartal 2019 tjent 79,8 mio. kr. på kursreguleringer mod bare 7 mio. kr. i samme periode 2018, og banken ser fortsat et højt aktivitetsniveau.

- Vi har fortsat mange kunder, der ønsker at omlægge deres realkreditlån på grund af det lave renteniveau. Det har medvirket til, at sparekassen også i tredje kvartal har haft et højt aktivitetsniveau, siger administrerende direktør Claus E. Petersen i regnskabet.

Banken ser dog nedskrivninger for 138 mio. kr. i perioden 1. januar til 30. september, hvilket banken ifølge regnskabet finder værende på et "utilfredsstillende niveau".

Til sammenligning havde banken nedskrivninger på 77,4 mio. kr. i de første tre kvartaler i 2018.

Den Jyske Sparekasse fastholder forventningerne til 2019 om et resultat før skat i niveauet 140-160 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce