Annonce
Ugeavisen Grindsted

Læge sælger specialitet fra Italien: Få en smagsprøve i dag

Læge Anita Guldbæk, til højre, og Annette Holm med nogle af de produkter, som man kan smage på i dag den 4. juni hos By Annette Holm på Syrenvej 16.  Foto: Jan Kronvold
Læge Anita Guldbæk og hendes mand har siden 2019 haft et lille firma, hvor de sælger trøffelprodukter fra Italien. I dag den 4. maj holder de en lille event hos By Annette Holm, hvor der er smagsprøver.

Grindsted: Der er nok ikke så mange i Grindsted og omegn, der kender til italienske trøffelprodukter og ved, hvad de kan bruges til.

Der er vist heller ikke mange, der ved, at læge Anita Guldbæk og hendes mand, Thomas, har et lille firma, Gourmet Al Nord, der med base i Grindsted siden 2019 har solgt forskellige trøffelprodukter fra Italien.

I dag, fredag den 4. juni, viser ægteparret og deres salgsagent deres produkter frem og uddeler smagsprøver ved en lille event hos By Annette Holm på Syrenvej 16. Det sker i anledning af fars dag, og fordi Annette Holm fremover skal sælge trøffelprodukterne i sin butik og på sin webshop.

Annonce

Baggrunden for, at ægteparret Anita og Thomas Guldbæk er begyndt at sælge trøffelprodukter er, at de begge elsker Italien, hvor de er kommet gennem mange år, og at de gerne ville have et projekt, som de er sammen om.

De elsker også begge mad, og i 2018 købte de et hus i støvlelandet. Det ligger en times kørsel fra Gardasøen.

- Både min mand og jeg er meget optaget af mad. Det samme er vores to piger på 17 og 19 år. Vi er vist alle madnørder. Jeg har altid lavet mad, og jeg har læst kogebøger og prøvet opskrifter af fra jeg var helt ung. Det er spændende og undersøge nye retter og lære af det, fortæller Anita Guldbæk, der er praktiserende læge i Lægehuset på Nørre Torv.

Fire produkter

Ægteparrets kontakt med de italienske trøfler kom, da en ven af Thomas Guldbæk ville prøve at bo i Italien. Vennen spurgte, om Thomas kunne sælge trøfler i Danmark.

- Det kunne vi ikke, men vi fik kontakt med et lille familiefirma i Italien, der producerer trøffelprodukter. De forarbejder trøflerne til forskellige produkter, fortæller Anita Guldbæk.

Ægteparret fra Grindsted kom ned til firmaet og de fik set alle de produkter, som de lavede, og de fik en aftale om at sælge nogle af produkterne i Danmark.

Indtil videre har ægteparret Guldbæk fire trøffelprodukter på menuen. Foto: Jan Kronvold

I første omgang drejer det sig om fire produkter, nemlig trøffelolie, hele trøfler, hvid trøffel spread og trøffelsalt lavet på sommertrøfler og Læsø salt.

- Vi fandt selv de glas, som vi ville bruge, og jeg designede selv etiketterne. Så tog vi kontakt til Læsø salt og fik lavet en aftale, så vi køber salt på Læsø og sender det til Italien, og så kommer det færdige produkt retur, siger Anita Guldbæk.

Annonce

Startede i 2019

Ægteparret startede deres lille trøffeleventyr i efteråret 2019, men Anita og Thomas har været nødt til at erkende, at de ikke er de bedste sælgere og heller ikke har tiden til det. Så for en god måned siden fik de ansat en salgsagent til at varetage salget af deres produkter i hele Danmark, og salget går godt.

- Vores drøm er en B&B i Italien eller en vinbar og interiørbutik, hvor vores varer bliver en del af det. Det kunne være fedt at kunne stoppe som 60-årig med at være læge, siger 46-årige Anita Guldbæk.

Parret har fået lavet en eksklusiv hjemmeside med deres produkter og opskrifter og tips til, hvad deres trøffelprodukter kan bruges til.

Det vil ægteparret Guldbæk også fortælle gæsterne lidt om i dag den4. juni mellem klokken 15 og klokken 18, hvor der opstilles et telt foran Annette Holms butik, hvor de vil fortælle om produkterne og som nævnt komme med smagsprøver.

Trøfler

  • En trøffel er en svamp, som vokser under jorden i en symbiose med ege-, hassel- og piletræer og er meget vanskelige at dyrke, fordi de stiller høje krav til vækstbetingelser. Det har påvirket prisen.
  • Trøfler er en meget populær ingrediens i mange køkkener. Man bruger specialtrænede hunde til at finde trøfler. Ligesom man bruger hunde til at finde narko.
  • Allerede fra det øjeblik en trøffel er gravet op af jorden, starter dens nedbrydningsproces. Det er, fordi det er en levende organisme. Friske trøfler kan holde sig en-tre uger i køleskab. Herefter skal de konserveres.
  • De mest kendte trøfler er: Sommertrøffel, den hvide trøffel og den sorte trøffel

Kilde: Madmagasinet.dk

- Der er købt ind til forskellige fars dags-tilbud, og det bliver tre timer med hygge og smagsoplevelser, siger Annette Holm.

Man kan se mere på hjemmesiden: www.Gourmet Al Nord


Vores drøm er en B&B i Italien eller en vinbar og interiørbutik, hvor vores varer bliver en del af det

Anita Guldbæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce