Annonce
Ugeavisen Grindsted

Landsby mister sin lokale ugeavis: Lukningen sker få måneder inden dens 50 års jubilæum

Her er et udsnit af nogle af de sidste aviser, der kom fra Lyngposten inden lukningen. Foto: Benny Baagø
Til foråret kunne den lokale ugeavis for Sdr. Omme og opland, Lyngposten, have fejret 50 års jubilæum. Det bliver dog ikke aktuelt, for denne uges udgave af avisen bliver den sidste.

Sdr. Omme: Den lokale ugeavis for Sdr. Omme og oplandet, Lyngposten, lukker og slukker. Den udgave af avisen, som lander i folks postkasser i dagene mellem jul og nytår bliver således den sidste trykte udgave af den lokale ugeavis.

Villy Jensen, som også ejer og driver Brande Bladet, har siden 1998 stået i spidsen for Lyngposten, og han ser ind i nogle udfordringer, der er så store, at han ikke ser anden udvej end at nedlægge avisen.

- Ligesom alle andre trykte aviser har vi nogle store udfordringer med tryk og porto, som har nogle udgifter, der bliver ved med at stige. Vi kan ikke forvente, at indtægterne følger med, siger Villy Jensen, der er blevet stillet i udsigt, at han i det kommende år skal betale 30 procent mere for det papir, som avisen skal trykkes på.

Annonce

Derudover har selskabet, som distribuerer aviserne til folks postkasser, krævet længere tid til omdelingen. Noget, som også Ugeavisen Grindsted og Billund Ugeavis er blevet ramt af. Det går ud over aktualiteten.

Jeg har lært området godt at kende, og vi er blevet utrolig godt modtaget af folk hernede, og vi har haft en kolossal opbakning. Så det gør også ondt at tage den beslutning.

Villy Jensen

- Det er et kæmpe problem, at ugeaviserne måske først kommer torsdag aften. Vi skal stadig trykke aviserne om mandagen, men den er måske først omdelt torsdag aften klokken 21. Det holder ikke, siger Villy Jensen.

Ikke råd til ansatte

Villy Jensen har i 40 år drevet den lokale ugeavis i Brande, og op gennem 1990’erne stod han desuden for produktionen af Lyngposten. Da den daværende ejer, Egon Ravn Andersen, ønskede at gå pension, overtog Villy Jensen avisen og kørte den videre.

Han har været glad for årene i Sdr. Omme, selvom han erkender, at Lyngposten aldrig er blevet nogen guldrandet forretning.

Lyngposten

  • Lyngposten blev grundlagt i april 1972 af Ole Nielsen. Ugeavisen kunne således have haft 50 års jubilæum om få måneder, men det skarpe hjørne når avisen akkurat ikke.
  • I en årrække blev Lyngposten drevet af Egon Ravn Andersen, som i 1998 solgte ugeavisen til Brande Bladet, der siden har stået for driften.
  • I de seneste år har det været Villy Guldbrand Jensen, som ejer Brande Bladet og Lyngposten, som selv har stået for at skrive artikler og sælge annoncer til Lyngposten, mens hans kone har stået for layout og produktion.

- Vi har kunnet få det til at hænge sammen, men de seneste år har der ikke været råd til ansatte. Jeg har selv stået for at skrive artikler og sælge annoncer, og så har min kone været grafiker og stået for produktionen af avisen. Det har jeg klaret ved siden af, at jeg har haft Brande Bladet, så det har trukket nogle tænder ud, for det har krævet en del timer, siger Villy Jensen, der gennem en årrække har kæmpet en politisk kamp gennem foreningen Danske Lokalaviser for, at også små ugeaviser uden mange ansatte skulle have del i den offentlige mediestøtte.

- Vi er hele tiden blevet lovet, at de nok skal have os i tankerne, og de synes, at det, vi siger, er rigtigt, men jeg kan godt se, at det har lange udsigter, siger han.

Annonce

Ingen nem beslutning

Nogen nem beslutning har det dog ikke været at lukke den lokale ugeavis.

- Jeg har lært området godt at kende, og vi er blevet utrolig godt modtaget af folk hernede, og vi har haft en kolossal opbakning. Så det gør også ondt at tage den beslutning, og derfor har det nok også trukket lidt ud at tage den. De seneste to år med corona har været hårde ved os, siger Villy Jensen, som dog ikke afviser, at der fortsat vil komme lidt lokale nyheder fra Sdr. Omme og opland ud på avisens hjemmeside www.lyngposten.dk.

- Vi har stadig hjemmesiden, og den kører vi lidt videre med, og så må vi se, hvad der sker. Det er i første omgang den trykte avis, der er droppet, siger han.

Selvom Villy Jensen snart runder 70 år, har han ingen aktuelle planer om at gå på pension. Han nyder at drive Brande Bladet, og det vil han fortsætte med en rum tid endnu.

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce