Annonce
Ugeavisen Grindsted

Lucullus: Takeaway er kommet for at blive

Lucullus har fået gang i online-bestillingen af smørrebrød, platter og frokostretter, som for eksempel frikadeller med hvidkål. Foto: Jacob Schultz
I forbindelse med den første corona-nedlukning i foråret kom der takeaway på menukortet hos Lucullus. Det er planen, at det skal køre videre, når landet åbner igen.

Grindsted: Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned i marts sidste år, sendte indehaveren af cateringfirmaet Lucullus, Morten Lykke Andersen, stort set samtlige medarbejdere hjem.

Det er i alt 36 medarbejdere, som svarer til 14 fuldtidsansatte.

Virksomheden holdt dog fem kokke i arbejde. De var nødvendige, for at Lucullus fortsat kunne levere mad til syv kantiner.

Kort efter nedlukningen fik Morten Andersen sat takeaway på menukortet.

- Vi indførte det i marts, og det kørte på forskellige måder. Nu er det blevet sat i system, og man kan bestille ned til et styk. Takeaway kan gøre, at jeg kan holde på mine ansatte, men det er ikke en kæmpe forretning. Planen er, at det skal fortsætte, når det hele bliver normalt igen, siger Morten Andersen.

Man kan bestille sandwich, salat. smørrebrød, tapas og en tre retters menu. Her skal man dog mindst bestille fire kuverter.

- Som noget helt nyt har vi lige fået frost menuer på også. Det skal man selv lige varme op. Det fleste af disse menuer er til to personer, fortæller Morten Andersen.

Det er udelukkende på grund af coronaen, at der er kommet takeaway hos Lucullus.

- Det er jo altid sjovt at prøve noget nyt, siger Morten.

Annonce

På fordeling

Da der blev sat et forsamlingsforbud på højst 50 personer i september, kunne det mærkes hos Lucullus, der måtte udskyde en masse fester, og der var ikke noget, der hed julefrokoster i december. Til gengæld var alle mand på arbejde mellem jul og nytår, da der var fuld fart på nytårsmenuerne.

- Nu er alt stoppet, da der højst må være fem personer samlet. Så vores kokke er på arbejdsfordeling, så de kun arbejder fire timer hver dag. Det bliver kun til 20 timer i stedet for 40. Men skulle der blive rigtig travlt, så kan vi kalde dem tilbage på fuld tid. Det skal nok komme igen, men lige nu kan vi kun afvente og se, hvad der sker, siger Morten Andersen.

Det værste, der, ifølge Morten Andersen, kunne ske, er, at de mange konfirmationer i foråret bliver udskudt igen, som det var tilfældet i 2020.

Hos Lucullus har coronaen gjort, at der kun er fem kokke tilbage, og de er på arbejdsfordeling. Indehaveren, Morten Lykke Andersen, er dog ikke bange for sin virksomhed. Foto: Jacob Schultz

- Der var der tre-fire uger i august, hvor vi havde så travlt med udsatte konfirmationer, at vi måtte sige nej til rigtig meget, fortæller Morten Andersen.

Annonce

Søger to kokke

Til næste år har Morten Lykke Andersen 25 års jubilæum med Lucullus, og den nuværende krise er første gang, at det går den forkerte vej.

- Vi var ikke ramt af finanskrisen, og de seneste år har været de bedste år. Vi har fundet et godt leje, så jeg er ikke bange for, at forretningen ikke overlever. Vi har formået at holde omkostningerne nede, og jeg regner med, at regnskabet for 2020 ender i et nul. Vi har været omstillingsparate, så jeg ville da være træt af at skulle starte forfra igen, siger Morten.

Der ser da også ud til at være lys for enden af den berømte tunnel hos Lucullus på Nymarksvej.

- Vi har lige sendt nye konfirmationsmenuer ud, og vi sælger masser af fester fremadrettet i øjeblikket. Folk booker, og så må vi se, hvornår det kan lade sig gøre, men ellers må vi udskyde dem, siger Morten.

Bestillingerne til takeaway tikker ind i en lind strøm hos Lucullus. Foto: Jacob Schultz

Han ved allerede nu, at han kommer til at stå og mangle to kokke i køkkenet. Problemet er bare, at Morten Andersen ikke ved, hvornår han kan få lov til at bruge dem.

- Jeg begynder at søge efter kokke nu, så må vi se hvornår de kan begynde, siger Morten Andersen.

Annonce

Julegaver købt lokalt

Udover at tage takeaway på menuen, så har coronaen ikke gjort, at der er lavet om på en masse arbejdsgange hos Lucullus.

- Vi afspritter alle vores fade og skåle, men det har vi nu altid gjort. Vi har et højt hygiejneniveau. Så har vi også mundbind på, når vi leverer maden ud til kunderne, fortæller Morten.

Frikadeller med hvidkål er en af de retter, som man kan bestille og afhente hos Lucullus. Foto: Jacob Schultz

Der er dog alligevel en ting mere, som er blevet ændret på grund af coronaen. Det er julegaverne til medarbejderne, som Morten Andersen tidligere bare bestilte hjem på nettet.

- Alle julegaverne blev købt lokalt i 2020. Jeg var selv rundt og købe personlige ting til medarbejderne. Og hvis det ikke passer, så kan de jo bytte det, når butikkerne åbner igen. Det er vigtigt at støtte lokalt, så jeg vil også fremover købe julegaverne lokalt, siger Morten.

Man kan se mere på Lucullus.dk


Vi indførte det i marts, og det kørte på forskellige måder. Nu er det blevet sat i system. Takeaway kan gøre, at jeg kan holde på mine ansatte, men det er ikke en kæmpe forretning

Morten Andersen, Lucullus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce