Annonce
Ugeavisen Grindsted

Lyngbob: Bobspillere mødes i kælderen

Formanden for Lyngbob, Willy Bernberg, vil rigtig gerne have fat flere medlemmer - og helst yngre mennesker. Foto: Jan Kronvold
Hver onsdag eftermiddag klokken 14 mødes medlemmerne i bobklubben Lyngbob i kælderen under hal 3 - Hedehallen - i Magion. Alle er velkomne til at komme og prøve.
Annonce

Grindsted: Det kræver ingen særlige forudsætninger at spille bob i bobklubben Lyngbob i Grindsted.

Eneste krav er faktisk bare, at man møder op med et godt humør. Og det er der en flok der gør hver onsdag eftermiddag klokken 14 i kælderen under hal 3 - Hedehallen - i Magion.

Formanden, Willy Bernberg, møder op en time før for at lave kaffe, dække bord og ikke mindst gøre stole og borde rene. Sådan er vilkårene i disse coronatider. Det er også formanden der skal føre protokol over, hvem der kommer, så man kan finde frem til alle deltagerne, hvis der skulle være én, der er smittet med covid-19.

- Der plejer at komme mellem 14 og 20 medlemmer om onsdagen. Lige i øjeblikket er vi i alt 24 medlemmer, men vi vil jo rigtig gerne have flere medlemmer. Også gerne nogle yngre, siger Willy Bernberg.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt bob er noget for én, så kan man komme og prøve spillet et par gange - helt gratis. Ellers koster det 300 kroner om året at være medlem.

Annonce

10 bobborde

Klubben råder over 10 bobborde og stole, da de fleste spillere helst vil sidde ned og spille.

- Det er vigtigt, at man kommer med et godt humør. For vi skal drille hinanden lidt - på en godmodig måde - ellers duer det ikke, siger Willy Bernberg.

Det er nødvendigt, at der snart møder nogle yngre mennesker frem og bliver medlem af klubben. I dag er det kun pensionister, hvor yngste medlem er 72 år, mens de ældste har rundet de 85 år.

- Vi prøver at få flere til at interessere sig for spillet ved at fortælle om det. Mund til mund-metoden er jo den bedste måde at komme ud med budskabet på, mener Willy Bernberg.

Lyngbob blev startet i 2001 af blandt andre Svend Aage Larsen, der stadig er at finde i bestyrelsen og ikke mindst ved bobbordene.

Gunnar Pedersen må finde sig i, at hans medspillere i Lyngbob mener, at han næsten er professionel bobspiller. Han spiller nemlig hele fire steder. Foto: Jan Kronvold

- Jeg er den eneste, der er med endnu. Jeg stopper i bestyrelsen nu, men bestemt ikke med at spille. Jeg synes, det er sjovt og jeg kommer ud blandt andre mennesker, siger Svend Aage Larsen.

Der er ikke kun mænd med i Lyngbob. I øjeblikket er der således tre kvinder. En af dem er Hildegard Winther, der er med sammen med sin mand, Erik Winther.

Annonce

Øver derhjemme

- Det er anden sæson vi er med i klubben. Vi blev spurgt, om vi ikke kunne tænke os og prøve, og vi synes, det er sjovt, og det er jo ikke så anstrengende. Vi øver os også hjemme, og nu kan man begyndt at se det på spillet, mener Hildegard Winther.

En af de helt store spillere i klubben lader til at være Gunnar Pedersen, som hans medspillere betegner som næsten professionel.

Lyngbob

Lyngbob blev etableret i 2001.

Der er i dag 24 medlemmer, og der spilles i kælderen under hal 3 i Magion hver onsdag mellem 14 og 17.

Man kan spille gratis to gange, inden man melder sig ind. Et medlemskab  koster 300 kroner om året.

- Jeg er først lige begyndt i klubben igen. Tidligere har jeg spillet her i tre år. Det er mest for at få tiden til at gå og så det sociale samvær, siger Gunnar Pedersen inden han skyder endnu en grøn ring i hul.

Gunnar spiller i dag både i menighedshuset Kronen, i Vestermarkskirken, Ved Idræt om Dagen og altså i Lyngbob.

Hildegard Winther er en af tre kvinder i Lyngbob i Grindsted. Foto: Jan Kronvold

Kristian Jensen har spillet i klubben i tre år.

- Det er hyggeligt, selv om jeg nu ikke er så god. Det er også på grund af det sociale. Både bob og kaffen er godt, mener Kristian Jensen.

Hvis man kunne tænke sig at prøve, om bobspillet er noget for en, så er det bare med at møde op i kælderen under hal 3 i Magion onsdag klokken 14-17 - og huske det gode humør.


Der plejer at komme mellem 14 og 20 medlemmer om onsdagen. Lige i øjeblikket er vi i alt 24 medlemmer, men vi vil jo rigtig gerne have flere medlemmer

Willy Bernberg, fomand, Lyngbob
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce