Annonce
Ugeavisen Grindsted

Biblioteket: Månedens bøger

Bibliotekarerne giver deres anbefalinger af månedens bøger. Foto: Chresten Bergh
Månedens roman, fagbog og børnebog på bibliotekerne i Grindsted og Sdr. Omme anbefalet af bibliotekarerne.
Annonce
Annonce

Månedens roman

"Mit navn er Lucy Barton" af Elizabeth Strout.

Lucy Barton er indlagt, mens hun forsøger at genvinde sine kræfter efter en operation. Hun savner sin mand og sine døtre og deres liv på Manhattan, men pludselig sidder hendes mor ved sengen. De har ikke set hinanden i årevis, og mens Lucys mor fortæller sladder og små historier fra den lille by i Illinois, hvor Lucy er vokset op, er der en allestedsnærværende konflikt, som lurer lige under overfladen.

Dette er en bevægende historie om forholdet mellem mor og datter, fortalt på en nærmest overraskende usentimental facon. Dette er fortællingen om en fattigdomsramt og ussel barndom, og hvad der sker, når man bryder fri af sin plagede opvækst.

Annonce

Månedens fagbog

"En lille bog om opera" af Kasper Holten.

Kasper Holten er både i Danmark og internationalt en berømt og anerkendt operainstruktør. I denne bog forsøger han at svare på alle de mange spørgsmål, som han gennem tiden har fået om opera.

Han ser den menneskelige stemme som et fantastisk middel til at udtrykke alle mulige følelser og operaen som ”et kraftværk af fantasi”. Samtidig fortæller han, hvilket enormt samarbejde der ligger bag opsætningen af en opera. Med eksempler fra mange kendte operaer hører vi om de enkelte stemmer som tenor, baryton, bas, sopran og alt med mere og om korets vigtige rolle.

Bogen er skrevet på en livlig og interessant måde og kan bestemt også læses af folk, der aldrig har været inde at se en opera.

Annonce

Månedens børnebog

"Snesøstre – Snekuglens hemmelighed" af Astrid Foss.

Snesøstre foregår i et magisk vinterrige, hvor kampen mellem det gode og det onde skal kæmpes. De tre snesøstre bliver snart 12 år, og de får derved deres magiske kræfter. Kræfter de skal bruge, da deres mor og far bliver kidnappet af den onde skyggeheks.

Snekuglens hemmelighed er en rigtig god børnebog, som henvender sig til de 7-10 år. Den er den første i en serie på indtil videre tre bind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce