Annonce
Ugeavisen Grindsted

Månedens bøger

Bibliotekarerne Inger Ludvigsen, Inge Fredberg og Carina Nielsen giver deres anbefalingerne af månedens bøger. Arkivfoto: Chresten Bergh
Månedens roman, fagbog og børnebog på bibliotekerne i Grindsted og Sdr. Omme anbefalet af bibliotekarerne.
Annonce
Annonce

Månedens roman

"Katteøje" af Margaret Atwood.

Elaine Risley er en berømt maler. Som næsten 50-årig vender hun tilbage til sin barndomsby Toronto for at åbne en retrospektiv udstilling af sine malerier, og det bliver et møde med fortiden i mere end én forstand.

For snart tvinger byen, som hun flygtede fra, hende ud i en konfrontation med sin barndom og nogle smertefulde minder. Erindringer fortælles i tilbageblik, for hvad skete der egentlig imellem hende, forældrene, broren, veninderne og Cordelia, hendes såkaldte bedste veninde.

”Katteøje” handler om venindeforhold, og hvilke konsekvenser barndommen har for resten af livet. Bogen blev udgivet for første gang i 1988, men er lige så aktuel i dag, som da den udkom.

Annonce

Månedens fagbog

"Dansk, dænsk, darnsk – that’s the question" af Jørn Lund.

Som man næsten kan høre på titlen, er dette en bog om det danske sprog og dets mange former. Kritikken af den overdrevne brug af engelske ord er kun en lille del af indholdet.

Bogen består af korte artikler, som tidligere har været trykt i avisen Politiken. De er holdt i en let og munter tone, men fyldt af indsigt i sprogets mange mekanismer.

Der bliver gået hårdt til flosklerne i moderne reklame- og forretningssprog, og forfatteren siger sin ærlige mening om medieudviklingen.

Annonce

Månedens børnebog

"Bogen der manglede en læser" af Carolina Rabei.

”Bogen der manglede en læser”, er en historie om en ensom biblioteksbog. Bogen hedder Støver, og der er slet ingen, der vil låne den. Den bor inde i et støvet hjørne på biblioteket og har aldrig været lånt ud. Støver slår sig sammen med bibliotekets andre bøger om at komme ud af hjørnet og finde den rigtige læser.

”Bogen der manglede en læser” er en sød lille fortælling, der i bedste Toy Story stil lader bøgerne på biblioteket blive levende, når biblioteket lukker om aftenen, og bibliotekaren er gået hjem. Den er god til oplæsning til de 3-6-årige.


”Bogen der manglede en læser” er en sød lille fortælling, der i bedste Toy Story stil lader bøgerne på biblioteket blive levende, når biblioteket lukker om aftenen, og bibliotekaren er gået hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce