Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mammutmarch: Firkløver gik 100 kilometer på godt 21 timer

Erik Søndergaard, Sally Gasbjerg, Dorte Tanghus og Leif Jørgensen gennemførte forleden 100 kilometer gåtur ved Mammutmarch. Det foregik på Sjælland og alle fire kom i mål på 21 timer og 49 minutter. Privatfoto: Mimi Starup
Dorte Tanghus, Leif Jørgensen, Sally Gasbjerg og Erik Søndergaard gik forleden 100 kilometer på 21 timer og 49 minutter på Sjælland.
Annonce

Grindsted: Det var lidt af en travetur, som fire medlemmer af den private gå-klub, gå og gå 2019, var kommet på i weekenden den 26.- og 27. september.

Dorte Tanghus, Leif Jørgensen, Sally Gasbjerg og Erik Søndergaard deltog nemlig i Mammutmarch 2020 på Sjælland, hvor distancen var på 100 kilometer - og den skulle gennemføres på under 24 timer.

Det klarede firkløveret på flotteste vis, da de kom i mål efter 21 timer og 49 minutter.

Marchen startede lørdag klokken 13 fra Vedbæk Strandpark, hvor deltagerne gik nordpå til Kokkedal, videre til Hillerød, Lynge og Bagsværd, indtil de var retur i Vedbæk klokken 11.49 søndag.

Alle fire deltagere fra Grindsted klarede strabadserne på flotteste vis.

Det er Dorte Tanghus, der står bag den private gå-klub, der var tovholder på den lange travetur.

- Vi går ture hver onsdag fra Magion. Sidste år fortalte Erik Søndergaard, at han havde fundet ud af, at Mammutmarch havde en rute på 100 kilometer. Han spurgte så i sjov, om det var noget vi skulle prøve, og det var vi så nogle af os, der var med på. Vi er gode til at give hinanden udfordringer, mener Dorte Tanghus.

Annonce

Længste strækning

De 100 kilometer er den længste strækning, som deltagerne har prøvet kræfter med, men ingen af deltagerne blev afskrækket af den lange tur.

- Jeg havde forventet, at det var værre end det var. Vi følte os faktisk ikke trætte, da vi kom i mål, og vi havde kun få vabler på fødderne. Vi var dog heldige med vejret, der var rigtig godt. Det var noget, som jeg sagtens kunne finde på at gøre igen, siger Dorte Tanghus.

Hun lægger hver uge onsdagens rute op i den private Facebook-gruppe, hvor der i gennemsnit er et par håndfulde deltagere.

- Alle kan være med. Det er bare og møde op. Vi går også kortere ture, siger Dorte Tanghus.

73-årige Leif Jørgensen kalder den lange tur på Sjælland for en rigtig god tur.

- Vi var godt forberedte. Vi havde nok trænet 1000 kilometer inden turen til Sjælland, så vi kunne holde til det. Det var en speciel oplevelse at gå med rygsække i næsten 22 timer og pandelamper om aftenen og om natten. Ruten indeholdt alle slags terræn. Vi gik både på sten, asfalt, i vand, på skovstier og i dyrespor. Det var rigtig spændende, fortæller Leif Jørgensen.

Annonce

Flere strømpeskift

Der var depot for hver 20. kilometer på ruten. Der kunne deltagerne få vand, kaffe og en bid brød.

- Vejret var fint, så vi havde kun brug for regntøj i en halv time. Jeg skiftede strømper efter hver 20. kilometer. Det tror jeg er årsagen til, at jeg ikke fik vabler. Jeg kunne godt finde på at gøre det igen. Vi skal jo have nogle udfordringer, siger Leif Jørgensen.

Han er er en erfaren motionist med et hav af halvmaratons på sit cv. Han er nemlig også medlem af løbeklubben i Grindsted, hvor han stadig er aktiv ved siden af turene i gå-klubben.

- Jeg går fast hver onsdag. Den næste tur bliver 50 kilometer ved Julsø, fortæller Leif Jørgensen.


Jeg havde forventet, at det var værre end det var. Vi følte os faktisk ikke trætte, da vi kom i mål, og vi havde kun få vabler på fødderne.

Dorte Tanghus, tovholder ved deltagelsen ved Mammutmarch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce