Annonce
Ugeavisen Grindsted

McDonalds vil til Billund: Har vist interesse for bestemt grund

Det er her - på hjørnet af Nordmarksvej og Vejlevej i Billund - at McDonalds har vist interesse for at etablere en ny burgerrestaurant. Foto: Alex Hermann

McDonalds har henvendt sig til Billund Trav med ønske om at købe et stykke af travbanens grund for at etablere en burgerrestaurant.

Annonce

Billund: Lyder det fristende med en burger og pomfritter fra McDonalds serveret i Billund? Det kan måske blive en realitet engang i fremtiden. I hvert fald har den verdensomspændende burgerkæde udtrykt interesse for at slå sig ned i Billund, og virksomheden har fokus rettet på et helt bestemt sted: Hjørnet mellem Vejlevej og Nordmarksvej.

Her ligger i dag Billund Trav, men McDonalds er altså interesseret i at købe et areal af en vis størrelse, så der kan etableres en burgerrestaurant.

- McDonalds har henvendt sig, fordi de er interesserede, bekræfter Peter Fog, bestyrelsesformand for Billund Trav A/S, som ejer arealet.

Det er dog langt fra ensbetydende med, at parterne er tæt på at indgå en aftale, uddyber han.

- Inden vi måske kan gå videre med det, skal aktionærerne godkende, om de vil være med til det, siger Peter Fog, som regner med, at sagen vil være på dagsordenen ved førstkommende generalforsamling.

Annonce

Kommunen skal acceptere

Det er dog ikke kun Billund Trav A/S' aktionærer, som skal nikke godkendende, hvis McDonalds skal etablere sig på stedet. Det skal Billund Kommune også. Da travbanen ligger i landzone, skal kommunalbestyrelsen ifølge planloven godkende det, hvis arealet skal bruges til andet end det, som det i dag bruges til: Travløb.

Det kan lyde som en formalitet, men det er det ikke nødvendigvis. Således satte Billund Kommune i foråret 2016 reelt en stopper for, at Billund Trav kunne sælge 3200 kvadratmeter jord i modsatte ende af grunden til Hotel Propellen. Kommunen krævede ganske enkelt - med henvisning til Billund Byvision - at arealet kun måtte benyttes til travløb, hvilket Hotel Propellen selvsagt ingen interesse havde i. Derfor faldt handlen til jorden.

Derfor må parterne, hvis de lander en aftale, krydse fingre for, at Billund Kommune er med på idéen.

McDonalds Danmark har ingen kommentarer til sagen:

- Vi har det princip, at indtil noget er nedfældet på papir, melder vi ikke noget ud, siger kommunikationschef Mads Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce