Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mere sortering: Endnu en affaldsbeholder er på vej

Endnu en beholder til affald kan være på vej til alle husstande i Billund Kommune. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen.
Det er vedtaget ved lov, at borgerne skal kunne sortere deres genanvendelige affald bedre. Det kan betyde, at alle husstande i Billund Kommune får endnu en beholder til affaldet.
Annonce

Billund Kommune: Vi skal alle sammen have bedre mulighed for at sortere vores affald – og derfor skal alle husstande senest til sommer kunne sortere deres affald i 10 forskellige spande.

Det er slået fast i en ny bekendtgørelse.

Når politikerne i teknik- og miljøudvalget i denne uge holder deres første møde i det nye år, skal de blandt andet tage stilling til, hvordan loven bedst muligt bliver implementeret i Billund Kommune.

Det skal nemlig være muligt at kunne sortere sit husholdningsaffald i pap, papir, glas, metal, plast, tekstiler, drikkekartoner og farligt affald foruden de velkendte med restaffald og madaffald. For at det skal kunne lade sig gøre, anbefaler forvaltningen en model, hvor hver husstand i kommunen får endnu en beholder til genanvendeligt affald.

Annonce

Mere sortering

Hvis politikerne vælger denne model, vil der ved hvert parcelhus stå tre beholdere til affald. Den velkendte beholder med restaffald og madaffald vil blive suppleret med to beholdere til genanvendeligt affald. I den ene vil der være mulighed for at aflevere metal og plast i den ene halvdel, mens den anden halvdel kan tage imod glas.

I den anden genbrugsbeholder kan der afleveres papir og pap i den ene halvdel, mens der kan smides drikkekartoner i den anden.

Politikerne har også mulighed for at vælge en model, hvor der i stedet for en ekstra beholder ved hver enkelt bolig bliver opstillet kuber til aflevering af glas. Disse vil stå på offentlige arealer, så ingen har for langt at bevæge sig til dem.

Annonce

Håber på udsættelse

Forvaltningen indstiller desuden til politikerne, at farligt affald skal placeres i en kasse ved hver husstand, samt at tekstiler kan afleveres som ”pose-på-låg”-ordning.

Ifølge bekendtgørelsen skal den nye ordning være ført ud i livet senest halvvejs inde i 2021. Det anser Billund Kommune dog for mere eller mindre urealistisk, da der skal gennemføres flere udbud, hvilket tager tid.

Det er derfor muligt, at Billund Kommune vil søge om dispensation, så ordningen først skal være indført ved indgangen til 2023.


Ifølge bekendtgørelsen skal den nye ordning være ført ud i livet senest halvvejs inde i 2021. Det anser Billund Kommune dog for mere eller mindre urealistisk.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce