Annonce
Minderod

Mindeord: Karl G. Knudsen

Arkivfoto
Annonce

På vegne af kortklubben af 1996 skriver Arne Hendrichsen følgende mindeord over Karl Gerhard Knudsen, Vesterhede:

Mandag morgen den 21. oktober modtog vi den triste meddelelse, at vores nabo, nære ven og rejsefælle Karl Gerhard Knudsen var sovet ind sent søndag aften. Det var ventet, for Karl tog livtag med en kræftdiagnose, men måtte til sidst give op. De sidste dage på sygehuset nåede det så vidt, at han ønskede en ende på det. Livet blev for smerterigt og pinefuldt.

I kortklubben havde vi planlagt en rejse til Budapest i begyndelsen af juni i år, men der kom Karls sygdom på tværs, så den måtte aflyses. Og nu er Karl så rejst afsted for sig selv. Helt alene.

Karl Knudsen var hele livet igennem en person, der fyldte meget. Man var aldrig i tvivl om hans tilstedeværelse, når han trådte ind rummet. Han udstrålede autoritet på sin egen facon, var opmærksom, havde let til grin og var veltilpas i selskabet med andre. Han havde sine meninger og han var ikke bange for at give udtryk for dem. Når lejlighed bød sig, og man kom i diskussion med ham, var man ikke i tvivl om hans standpunkt. Karl var ikke nem at flytte. Ikke umiddelbart, men hen ad vejen kunne han godt udvikle en vis sympati for andres argumenter.

Karl Knudsen var et utroligt hjælpsomt menneske. Mange har gennem årene kunnet trække på hans ekspertise som smed med alskens opgaver. Han var også altid gavmild med at låne sit grej ud. Han plejede at sige: ”Jeg har rigtigt mange sager. Og du kan låne alt, så nær som penge”.

I kraft af sin brændende interesse for samfundsforhold, fulgte han med i, hvad der skete såvel kommunalt som på landsplan. For år tilbage var han aktiv på de indre linjer i partiet Venstre, og i flere valgperioder var han kirkeværge i menighedsrådet i Vesterhede Sogn.

Hans nysgerrighed og vilje til viden fik frit løb i bøgernes verden. Karl var en ihærdig læser, hvor især historiske værker og biografier var hans foretrukne emner. Han sagde, det var nyttigt at fordybe sig i litteraturen, for ingen er nogensinde blevet dummere af at læse en bog.

Familien stod Karl meget nær. Han var glad, når det gik børn og børnebørn godt. Spurgte man til det, fortalte han stolt om deres resultater og bedrifter.

Karl Knudsen efterlader sig hustruen, Mie, deres tre børn samt svigerbørn og børnebørn. Vore tanker går til dem i denne svære stund, og vi beder til, at de sammen vil finde trøst i visheden om, at Karl har det godt nu, hvor han end befinder sig.

Heldigvis har vi rigtig, rigtig mange gode og glade stunder at huske på om samværet med Karl.

Æret være Karls minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce