Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mindeord: Verner Søvang Pedersen

Arkivfoto
Annonce

Anette og Johan Andersen skriver følgende mindeord over Verner Søvang Pedersen, Filskov.

Da vi tirsdag eftermiddag 21. maj fik besked om, at Verner, efter længere tids sygdom, var gået bort, sendte det straks vore tanker til alle jer i Verners familie, som nu har mistet.

Verner er barnefødt i Hjortlund nær Filskov, og gik i Filskov Skole som barn, hvor han også tog sin realeksamen. Han kom derefter i købmandslære i Grønbjerg og fik efterfølgende job hos Statoil i Fredericia som salgschef. I samme periode tog Verner sammen med sit band Starlighters også ud og spillede til bal og fester. De seneste år arbejdede Verner som kemikaliesælger i Aabenraa, hvor han sluttede sit arbejdsliv.

Vi lærte Verner at kende i 1986, hvor planlægningen af Filskov Børnehus tog form. Ud over engagementet i Børnehuset har det karakteriseret hele Verners liv, at han tog ansvar for andre, og hjalp sine medmennesker, hvor han kunne. Han var en af de ægte frivillige i Filskov, og vi skylder ham mange tak for det uegennyttige arbejde, han har ydet i mange år.

I tidens løb sad Verner i mange bestyrelser og i mange arbejdsgrupper og var således også med ved byggeriet af Viadukthallen i 2004, hvor han efterfølgende lagde meget frivilligt arbejde igennem årene.

Også Viaduktfesten og Viaduktrevyen, hvor Verner i mange år var trommeslager, nød godt af hans store engagement. Ud over dette var Verner med i Lokalhistorisk Arkiv, hvor han med sin store lokale viden fik styr på mange arkivalier. Derudover engagerede han sig i arbejdet i Kirkens Korshær, sad i Kontaktudvalget og stiftede i sin tid også Viadukthallens Venner, hvor han var primus motor for mangen en god fest med god mad og dans. Også Filskov Friskole & Børnehave nåede Verner at hjælpe i gang i de første år af skolens levetid.

Verner var et organisatorisk stortalent, som altid gik forrest, når noget skulle føres ud i livet. Dertil var han meget idérig, og lagde altid alle kræfter i at nå det han sammen med andre havde sat sig for. Altid var han i bevægelse, altid innovativ i forhold til løsningen af opgaven. Verner var også manden byen kaldte på, når der skulle laves vedtægter til en ny forening, eller når der var brug for en myndig dirigent til generalforsamlingen. Verner blev syg for en del år siden, og vi beundrede igennem de senere år meget, hvordan han efter en nedtur, formåede at komme op igen og igen.

På trods af sit store engagement i Filskov var noget af det, der betød mest for ham, at familien trivedes, samt at have nær kontakt til sine to børnebørn. Han snakkede med glæde og stolthed om dem, og glædede sig oprigtigt over, at kunne følge med i deres liv.

For os som har kendt Verner i mange år og for Filskov, er det et stort tab, at han nu er væk. At løfte arven efter ham bliver en stor opgave i den kommende tid. Tabet af en god ven bliver mærkbart, og han vil blive savnet fremover.

Vore tanker går i denne svære stund til Bente og børnene, Majbritt og Martin og deres familier.

Æret være Verners minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce