Annonce
Ugeavisen Grindsted

Mobning: Sdr. Omme Skole får hjælp til kamp mod mobning

På Sdr. Omme Skole vil de yngste elever få besøg af showet "Holger mobbes", som skal lære dem om mobning. Foto: Mejeriernes Skolemælkslegat.
Med støtte fra Mejeriernes Skolemælkslegat vil de yngste elever på Sdr. Omme Skole blive præsenteret for et show, der skal lære dem om, hvorfor mobning bør udryddes.
Annonce

Sdr. Omme: På Sdr. Omme Skole bliver kampen mod mobning nu bakket op af et helt konkret projekt. Skolens mindste klasser har fået en donation på 3500 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat, og de penge vil blive brugt på at få besøg af bugtalershowet "Holger mobbes" i indskolingen.

Det er et show, der skal lære de yngste børn i skolen om, hvorfor mobning kan være meget skadeligt, og hvorfor det i det hele taget er nødvendigt at behandle hinanden pænt.

- Vi oplever, at selvom eleverne ikke ligefrem mobbes, har mange børn svært ved det sociale samvær. De driller hinanden og siger, at det bare er for sjov, men det er det bare ikke altid for modparten. Vi tror, at vores arbejde med undervisningsmaterialerne fra "Holger mobbes" og showet efterfølgende vil give et skridt mere i den rigtige retning," skrev Anni Schrøder, der er lærer på Sdr. Omme Skole, i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

Annonce

Støtte til skolerne

Mejeriernes Skolemælkslegat har til formål at støtte fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter og deler hvert år 200.000 kroner ud. Det er et legat, der kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd.

Der har været 350 ansøgninger til støtte, og Mejeriernes Skolemælkslegat har besluttet at give støtte til 29 af dem.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for mange af eleverne. De 29 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til efteråret, siger Jan Hermansen, der er afdelingschef hos Mejeriforeningen, ifølge en pressemeddelelse.

De 29 projekter, der har fået støtte, har fået støtte på mellem 1200 og 5000 kroner.

Også på Firehøjeskolen i Vandel får børnene glæde af støtte fra Mejeriernes Skolemælkelegat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce