Annonce
Ugeavisen Grindsted

Musik: 100 korsangere gav Stig Møller jubilæumskoncert

Stig Møller styrede både kor og orkester fik pubilkum til at synge med. Foto: Martin Ravn
Stig Møller har i år været dirigent i 50 år og blev fejret på lige den måde, han kunne tænke sig: Ved at lave noget sammen med andre. 100 korsangere og musikere var med.
Annonce

Filskov: Humøret var højt i Viadukthallen i Filskov, da sangere fra en stor del af landet fredag og lørdag rykkede ind for at være med til at fejre 40 års jubilæum for koret Vokalias og 50 års ditto for korleder Stig Møller. Her var enkelte tidligere Muk' ere, medlemmer af Musikskolens Ungdomskor, venskabskor, tidligere korsangere, som var med i lørdagens sceneoptræden, dirigentvenner - og ikke mindst et børnekor med fire af Stig og Marga Møllers egne børnebørn.

Debbie Højmose var den veloplagte konferencier og styrede vittigt gennem programmet med både musicals, danske sange og hit.

- Jeg har rigtig meget at takke Stig for. Det er ham og tiden i Muk, der har givet mig interessen for musik og teater, sagde Debbie Højmose, som lige har spillet hovedrollen i My Fair Lady i Brande og til sommer kan ses på scenen i Varde Sommerspil.

- Jeg lærte det geniale ved et kor, det at kunne høre flere stemmer og lytte til hinanden, sagde hun og fik også lejlighed til at vise, at hun kan steppe.

Debbie Højmose, tidligere MUK'er, var konferencier. Foto: Martin Ravn
Annonce

Helt vildt sjovt

Stig Møller selv gik til og fra dirigentpladsen og overlod den indimellem til sin tidligere elev Niels Rahbech og samarbejdspartner Sisse Skovbakke, der havde sit eget velklingende kor med fra Struer. Han fik sig også en ordentlig overraskelse, da en flok tidligere elever, "Skønheden og unoderne", til daglig kendt som Helle og Aron Schmall, John Skou og Jørgen Heick, kom truttende ind og overtog scenen.

At fejre jubilæum på den måde var lige, som det skulle være:

- Det er helt vildt sjovt. Det er lige mig at have gang i sådan et arrangement, det at lave noget sammen, sagde han.

- Mit instrument er jo mennesker. Jeg kan aldrig øve mig alene. Jeg kan kun dyrke mit instrument, når der er andre, der vil være med. Det er skønt, at folk vil det, tilføjede han.

Koncerten bød på mange mindeværdige øjeblikke med gåsehud over flerstemmig skønsang. Der var også festlige syng-med-øjeblikke og til slut stående og velfortjent applaus til Stig Møller og alle deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce