Annonce
Ugeavisen Grindsted

Musik og sang: Kabaret af revyviser skal sætte Grindsted på landkortet

Revysangens Genklang, et lille projekt, som har vokset sig stort med optrædender over hele landet. John Skou, piano, og Birgitte Antonius, sang, øver sig flittigt hjemme hos John i Filskov. Foto: Martin Ravn
John Skou og Birgitte Antonius vil have publikum til at synge med på "Solitudevej" og andre revyviser.
Annonce

Grindsted: John Skou og Birgitte Antonius er ambitiøse. De vil sætte Grindsted på Danmarkskortet med en kabaret af revysange. Det synes politikerne i unge- og kulturudvalget er så god en idé, at de støtter projektet med 20.000 kroner.

Målet er at få en kabaret til at blomstre i Grindsted. Kabareten skal med tiden blive så anerkendt, at den kan trække folk fra hele oplandet og forhåbentlig med tiden vokse til flere forestillinger og med flere publikummer.

- Sønderborg har sin revy, Esbjerg har sin, og det er sådan nogle, folk kommer langvejs fra for at opleve. Vores ambition er, at folk skal komme til Grindsted alle vegne fra for at opleve den her kabaret, siger Birgitte Antonius.

John Skou og Birgitte Antonius har i forvejen succes med deres projekt Revysangens Genklang, som de etablerede sidste sommer. Siden er det gået stærkt med over 60 arrangementer i år og masser af bookinger i kalenderen.

De har spillet på plejehjem og museer, i kulturhuse og på biblioteker og såmænd også i Musikhuset i Aarhus og på Revymuseet i København.

- Jeg har selv haft en mor på plejehjem og ved hvor lidt, der skal til for at glæde de gamle. Det var egentlig sådan, det startede, men nu har vi opdaget, at der er mange, der er vilde med revyviser, siger John Skou.

Jakobsen, Maggiduddi og de alle de andre

Kabareten, som næste efterår kan opleves i Magion i Grindsted og mange andre steder i landet, er bygget op af nedslag i danske revyviser fra de seneste 100 år. Revyviserne bindes sammen af et nyskrevet manuskript, der sætter viserne i et nyt lys og samtidig er med til at formidle både det tekstlige og musikalske indhold.

På scenen er John Skou, fortæller med piano, og Birgitte Antonius, sanger, samt to skuespillere/sangere mere, alle professionelle kunstnere, der har deres uddannelser fra bl.a. Syddansk Musikkonservatorium og Musicalakademiet. Som sparringspartner indgår instruktør Carsten Friis, der bl.a. er kendt som instruktør på Varde Sommerspil og Rottefælderevyen i Svendborg.

Birgitte Antonius har lært alle sangene udenad, så hun er fri til at gestikulere og fortolke - som her Elga Olga-klassiskeren "Solitudevej". Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce