Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Kun 20 gange lykkedes det Daniel Jørgensen og holdkammeraterne at score mod Ajax København. Men det var lige akkurat nok til at sikre en kneben sejr på 20-19 efter en særdeles spændende afslutning. Foto: Alex Hermann.
Med en sejr på 20-19 over Ajax København bider Grindsted GIF sig fast i den sjove ende af 1. division. Allerede på tirsdag er der mulighed for at gentage den bedrift, og lykkes det, ligner Grindsted for alvor et tophold.

Grindsted: Det holdt hårdt. Meget hårdt. Men det lykkedes lige akkurat Grindsted GIF at besejre Ajax København med mindst mulige margin, da de to hold lørdag eftermiddag tørnede sammen i en fyldt Lynghallen i håndboldens 1. division.

Der er ikke noget at sige til, hvis de mange tilskuere sad tilbage med nerver, der var lige så tyndslidte som stemmebåndet hos den Ajax-målmand, der efter hver redning – som han havde ganske mange af – leverede et bjørnebrøl på omtrent 12.000 decibel.

20-19 stod der på måltavlen, da Grindsteds sædvanligvis meget sikkert spillende playmaker Frederik Nielsen med 15 sekunder tilbage leverede en temmelig besynderlig teknisk fejl og dermed gav københavnerne muligheden for at udligne. Frederik Nielsen skulle sætte spillet i gang efter en timeout, men han glemte ganske enkelt at aflevere bolden til en medspiller og begyndte i stedet at drible.

Annonce

- Det var lidt af en hjerneblødning, konstaterede en tydelig lettet Frederik Nielsen efter opgøret.

Grindsteds Frederik Nielsen var 15 sekunder før tid tæt på at blive ufrivillig hovedperson efter en besynderlig teknisk fejl, der gav Ajax København chancen for at udligne. Det lykkedes dog Grindsted at holde stand og køre sejren hjem. Foto: Alex Hermann.

- Jeg tror, det skyldtes træthed. Det var i hvert fald en klar dumhed, som gjorde, at de fik chancen for at udligne, så jeg er virkelig glad for, at vi vandt. Den havde været tung at gå hjem på, hvis det havde kostet sejren, sagde Frederik Nielsen, der fire gange sendte bolden i det københavnske mål og dermed blev delt topscorer for Grindsted.

To stærke forsvar

De to hold fulgtes gennem hele kampen meget pænt ad, og da begge mandskaber stod særdeles stærkt i deres respektive forsvar, og desuden havde gode målmænd, blev der scoret forholdsvis få mål.

De scorede for Grindsted

Bjarke Nybo Jørgensen - 4 mål.

Frederik Nielsen - 4 mål.

Magnus Sadova - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 2 mål.

Anton Rosenkilde - 1 mål.

Thomas Theilgaard - 1 mål.

Aleksander Selmar - 1 mål.

Christian Wetche - 1 mål.

Frederik Nielsen fremhæver Grindsteds forsvar som den væsentligste grund til, at det lykkedes at køre sejren hjem, og han anerkender, at Grindsteds skytter i perioder havde for store problemer med at passere Andreas Ejlersen, som vogtede Ajax-målet.

- Vi skyder ham ikke godt nok. Vi vidste, at han er god i armene, og vi fik skudt for meget højt oppe på ham. Han er en af de bedre målmænd i rækken, men der er altså også grund til at fremhæve Christian Wetche, som stod virkelig godt for os, siger Frederik Nielsen, som sammen med holdkammerater forsøgte sig med en for Grindsted ny angrebstaktik: At fjerne målmanden og spille med syv angribende spillere.

Den havde været tung at gå hjem på, hvis det havde kostet sejren.

Frederik Nielsen om sin tekniske fejl 15 sekunder før tid

- Jeg synes, det lykkedes godt flere gange. Vi har ikke været meget for at spille sådan, men det kan være godt i perioder, hvor folk er trætte, fordi man kan spille lidt mere roligt, siger han.

Annonce

Hjemmekamp igen på tirsdag

Allerede på tirsdag skal Frederik Nielsen og de øvrige Grindsted-spillere igen i aktion, når HEI fra Århus kommer på besøg i Lynghallen til en udsat kamp, som skulle have været spillere inden jul.

Grindsteds Kristoffer Jessen bliver tacklet af Ajax Københavns Mathias Hedegaard. De to har tidligere været holdkammerater i Fredericia HK, men i dag stod de på hver deres banehalvdel - og det var Kristoffer Jessen, der kunne juble til slut. Foto: Alex Hermann.

Grindsted vandt sæsonens første opgør mod HEI forholdsvis sikkert, og Århus-holdet er på papiret ikke lige så stærkt som det Ajax-hold, der lørdag blev besejret.

- Det er et af de hold, som vi inden sæsonen sagde, at vi skal holde under os. Men det er et godt hold med mange unge spillere, og vi har stor respekt for dem, siger Frederik Nielsen.

Opgøret mellem Grindsted GIF og HEI bliver fløjtet i gang tirsdag aften klokken 19.30 i Lynghallen.

Allerede tirsdag aften skal Bjarke Nybo Jørgensen og de øvrige Grindsted-spillere igen i aktion, når HEI fra Århus kommer på besøg i Lynghallen. Her sætter Grindsted-spillerne - og i særdeleshed tilskuerne - igen næsen op efter to point. Foto: Alex Hermann.


Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Han har altid tegnet og undervist: Sidste år blev han hædret - og nu får han en betydningsfuld post

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Landsdækkende petanque-event rammer Grindsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Husholdningsforening: To æresmedlemmer hyldes

Ugeavisen Grindsted

Fusionering: Krogh & Thomsen i bliver en del af Martinsen

Ugeavisen Grindsted

Formanden takker af: Jul i Grindsted-udvalget fortsætter uden formand

Ugeavisen Grindsted

100 års jubilæum fejres i to omgange

Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Ugeavisen Grindsted

Borgerservice holder ekstra åbent for pasbestilling

Ugeavisen Grindsted

I weekenden er der igen konfirmation: Her er navnene

Ugeavisen Grindsted

93-årige Ingemann har knoglekræft - og spiller på sit horn morgen og aften for beboerne på Bekkasinvej: - Jeg er så lykkelig for det hele

Ugeavisen Grindsted

Den gamle pony skulle på pension, og klubben havde ikke råd til 20-årige Miss Mary: Men så gik Mai-Britt i gang med at ringe rundt

Ugeavisen Grindsted

De Glade Jyders Fest holder flyttedag: Festpladsen bliver fremover på Sigengen

Ugeavisen Grindsted

Flyt bilen: På lørdag spærres Grindsteds bymidte af

Annonce