Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt depot: Nu kan man selv hente et hjælpemiddel

Ergoterapeut Malene Pagh, til venstre, Jørgen Andersen, som holder styr på hylderne, og teamleder Pia Thomsen glæder sig over det nye tiltag. Foto: André Thorup
Billund Kommune har åbnet hjælpemiddeldepotet i Grindsted. Hver onsdag kan man selv komme og kigge og måske få et hjælpemiddel med hjem.
Annonce

Grindsted: Nu er det slut med at vente på at få en rollator, en karkludvrider eller en strømpepåtager.

Billund Kommune har åbnet hjælpemiddeldepotet på Heimdalsvej i Grindsted, så man selv kan komme forbi og hente det hjælpemiddel, man har brug for. En ergoterapeut er til stede og vurderer, om man også kan bevilges et bestemt hjælpemiddel.

- Man skal have et problem i hverdagen, som et hjælpemiddel måske kan afhjælpe. Det snakker jeg med folk om. Allerede samme dag kan man få hjælpemidlet med hjem for at prøve det af, så vi forkorter sagsgangen væsentlig, siger ergoterapeut Malene Pagh.

Hver onsdag klokken 10-14 er depotet åbent. Man skal ikke bestille tid, men kan bare dukke op og tage plads i venteområdet.

Depotet er stort og fyldt med alt fra kørestole til negleklippere, så man kan ikke bare selv gå på udkig.

- Det er ikke et tag selv-bord, men ergoterapeuten er der og er klar til at snakke med borgerne om det behov, de har, siger Pia Thomsen, teamleder i voksenstøtteområdet ved Billund Kommune.

Vi har en forventning til, at den her åbne service vil medvirke til, at vi fortsat kan tilbyde en hurtig og effektiv sagsbehandling. Det er dog vigtigt at understrege, at det stadig er i en opstartsfase, og erfaringerne skal vise, om åbningstiderne på sigt skal justeres.

Pia Thomsen, teamleder

Annonce

Hurtigere hjælp

Normalt skal man igennem en længere visitationsproces for at få et hjælpemiddel. Sådan kan det i en del tilfælde stadig være, men det nye tiltag med en åben service på Heimdalsvej er et forsøg på at lette sagsgangen.

- Vi er her jo for at gøre livet lettere for vores borgere, og det mener vi, at vi kan på den her måde, siger Pia Thomsen.

Annonce

Samarbejde på tværs

Ideen om at åbne hjælpemiddeldepotet er opstået på tværs af flere medarbejdergrupper: Ledere, ergoterapeuter og de tekniske servicemedarbejdere, som arbejder på Heimdalsvej. Det udspringer af projekt "Trivsel i hverdagen", hvor Billund Kommune gennem flere år har arbejdet på at hjælpe borgere med gennem træning at blive så selvhjulpne som muligt efter for eksempel en indlæggelse.

- Vi arbejder ud fra en tankegang om, at alle ønsker at kunne klare sig selv. At åbne depotet, så man selv kan komme og kigge, er også en måde at gøre det på, siger Pia Thomsen.

Allerede ved depotets anden åbningsdag kom der to borgere. Den ene fik en rollator med hjem.

Åbent depot

Billund Kommunes hjælpemiddeldepot ligger på Heimdalsvej 22 U i Grindsted.

Her er ansat fire mand, som holder styr på alt fra negleklippere til kørestole og også kører ud til borgerne med de hjælpemidler, de har fået bevilget af kommunen.

Hver onsdag klokken 10-14 er depotet åbent.

Man skal ikke bestille tid.

En ergoterapeut er klar til at hjælpe.

Vurderer ergoterapeuten, at man kan få bevilget et hjælpemiddel, kan man tage det med hjem med det samme.

Ergoterapeut Malene Pagh er klar til at hjælpe med at finde det rette hjælpemiddel. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce