Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ny butikschef: Elma sætter sig grundigt ind i tingene

Elma Colic er blevet ny butikschef i Synoptik i Borgergade i Grindsted. Foto: Jan Kronvold
27-årige Elma Colic er ny butikschef hos Synoptik i Borgergade. Trods sin unge alder kommer hun med en bred erhvervserfaring og sætter sig altid grundigt i de ting, som hun har med at gøre.
Annonce

Grindsted: Elma Colic har fået en rigtig god start i sit nye job som butikschef i Synoptik i Borgergade.

27-årige Elma begyndte i butikken i november og den måned blev rigtig god.

- Vi har solgt mange gavekort og solbriller, som skal bruges til julegaver, fortæller Elma Colic.

Hun kom ind i Synoptik i slutningen af 2018, da hun blev ansat i afdelingen i Kolding Storcenter.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville tage Grindsted-butikken efter jeg havde været udlånt til forskellige butikker. Jeg har også været udlånt til Grindsted. Jeg havde fået et godt indtryk af butikken og byen, så jeg sagde ja med det samme. Jeg har indtryk af, at det er mere personligt og der er mere tid til kunderne i Grindsted i forhold til butikken i Kolding Storcenter, siger Elma Colic.

Hun har været lidt rundt og kigge i Grindsted, hvor hun mener, at der er mange spændende bygninger og ikke mindst en flot natur.

- Det er mit indtryk, at man hurtig bliver lokal og føler sig godt tilpas. Det er lidt på samme måde med vores kunder. Føler de sig godt behandlet, så kommer de igen, mener Elma.

Annonce

Nye systemer

Den nye butikschef har ikke ændret voldsomt meget i butikken endnu. Hun har dog fået det hele lidt bedre organiseret med nye systemer som gør, at det er nemmere at finde ting, når der er travlt.

Lige nu er der fire medarbejdere hos Synoptik i Grindsted, men når der kommer en ny optiker til januar, så skal der være tre faste medarbejdere i butikken.

Elma Colic er ikke optiker, men hun går rigtig meget op i det faglige, og har efterhånden fået sat sig godt og grundigt ind i optiker-faget, så hun er klædt på til at give en god vejledning og ikke mindst service, når kunderne kommer ind.

Synoptiks nye butikschef Elma Colic bor i Ribe, men vil ikke afvise, at hun vil flytte til Grindsted-området. Foto: Jan Kronvold

- Jeg fik en rigtig god chef, da jeg startede hos Synoptik. Jeg blev sat grundigt ind i tingene, så jeg i dag tager forprøver inden synsprøven, laver sundhedstjek, hvor øjnene undersøges for eventuelle øjensygdomme, tryk i øjet og tager nethindebilleder, fortæller Elma Colic.

Annonce

Ordet udvikling lokkede

Hun er også på hjemmebane når det gælder arbejdet på værkstedet, hvor hun både kan tilpasse og sætte glas i briller, ordne brillestænger, skifte næsepuder og den slags.

- Det er jeg også blev oplært i, og det er hyggeligt. Jeg tror, at jeg har flair for de fleste ting, og der er ting, som er rare at kunne. Og langt de fleste ting kan jeg klare ved folks briller. Jeg elsker udfordringer, siger Elma.

Hendes interesse for Synoptik blev vakt, da hun så en stillingsannonce fra Synoptik i Kolding Storcenter.

- I annoncen stod der, at der var gode muligheder for udvikling. Det var faktisk ordet udvikling, der trak i mig. At de har lysten til at tage sig tid til at udvikle medarbejderne. Og jeg er glad for, at de efterlever den målsætning. Her har jeg lyst til at være i mange år, mener Elma Colic.

Annonce

Født i Tyskland

Elma Colic er født i Tyskland og hun har rødder på Balkan. Hun kom til Danmark, da hun var fem år og føler sig som en dansker og tænker dansk, som hun selv udtrykker det. Hun voksede op i Tønder-området og har også boet i Ejby på Fyn. I de seneste fem år har hun boet i Ribe. Hun bor i dag sammen med kæresten Kasper, der er salgschef, i et hus med en have, der betyder meget for Elma.

Hun er oprindelig udlært kok på Schackenborg Slotskro, hvor hun var i alt fem år. Hun sluttede af som køkkenchef inden en rygskade tvang hende til at forlade kokke-faget.

Det førte hende over i forsikringsbranchen, hvor hun var forsikringsagent for et selskab i knap to år inden hun blev headhuntet af en nyt forsikringsselskab, hvor hun blev salgschef. Efter et år lukkede selskabet og det førte Elma en helt ny vej.

Blev skolelærer

- Jeg blev skolelærer i en dansk skole i Sønderjylland, der underviste på tysk. Først var jeg støttelærer og senere underviser i blandt andet madkundskab. Jeg har i flere år arbejdet med udsatte unge i min fritid. Jeg har også haft plejebørn boende. Jeg elsker at få det bedste ud af de mennesker, som jeg er sammen med, siger Elma Colic.

Annonce

Mad og haven

I fritiden er det hendes have og mad, der er hendes to store passioner.

- Jeg eksperimenterer gerne med nye retter og inviterer så gæster til at gang prøvesmagning. Jeg er også vild med haven og jeg tror, at kreativitet i fritiden er med til at give os overskud på arbejdspladsen, mener Elma Colic.

Hendes ambitioner med Synoptik i Grindsted er, at butikken skal være synlig. Det skal blandt andet ske ved, at butikken er aktiv i lokale aktiviteter,

- Jeg vil gøre mit bedste for at vi bliver mere synlige i byen. Jeg kan sagtens se mig selv i Grindsted i mange år, og jeg vil bestemt se på mulighederne for at flytte til Grindsted og blive en del af lokalsamfundet. Jeg skal ikke bo i en storby. Jeg kan godt lide den ro, der er i mindre byer og så elsker jeg naturen. Hvis jeg skal slappe af, så tager jeg på skovtur. Naturen giver en masse energi, siger Elma Colic.


Jeg vil gøre mit bedste for at vi bliver mere synlige i byen. Jeg kan sagtens se mig selv i Grindsted i mange år, og jeg vil bestemt se på mulighederne for at flytte til Grindsted og blive en del af lokalsamfundet

Elma Colic, butikschef, Synoptik Grindsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce