Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ny gruppe skal hjælpe Grindsteds bymidte ind i fremtiden

Bymidteforum mødtes for første gang i denne uge. Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 30. januar mødtes det nye bymidteforum i Grindsted for første gang.

Annonce

Grindsted: Det nye forum for Grindsted bymidte mødtes for første gang i denne uge.

Gymnasieeleven Shakira var der, formanden for Magion, Hans Bennetzen, var der, apoteker Lene Brandstrup var der, det samme var bygmester Claus Junge, formanden for håndværkerne Finn Lauridsen, sportshandler Jens Trane og 12 andre.

Fælles for alle er, at de brænder for at være med til at gøre Grindsteds bymidte bedre både i forhold til byliv, handel, byrum, infrastruktur og byudvikling.

- Det er en opgave for alle borgere i byen. Vi er alle gode til at pege på det, som ikke fungerer, eller det vi mangler, men hvis vi skal lykkes med at gøre bymidten til et sted, hvor mange har lyst til at komme, skal alle bidrage og deltage, siger Jesper Dahlmann, der er formand for Campus Grindsted og direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted, via en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Bymidteforum

Bymidteforum består lige nu af:

Jesper Dahlmann, Erhvervsgymnasiet Grindsted. Svend Erik Christensen, områdedirektør Jyske Sparekasse. Johnny Hansen, formand for Grindsted Handelsstandsforening. Tina Brødsgaard Mathisen, ejendomsmægler Home. Finn Lauridsen, formand for håndværkerforening. Jens Thrane, Sport 24-ejer. Hans Bennetzen, formand for Magion. Lene Brandstrup, ejer af Grindsted Apotek og de gamle museumsbygninger. Hans Peter Folmann, direktør Billund Erhvervsfremme. Claus Junge, Junge Byg. Shakira Selvarajah, aktiv i elevrådet på Grindsted Gymnasium og HF. Jonas Pedersen, HR. P og Grindsted Handelsstandsforening. Anna Maria Elisabeth Jakobsen, leder Syddansk Erhvervsskole. Kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen, Billund Kommune.

Fra politisk side blev det i oktober besluttet, at borgmester Ib Kristensen og formand for teknik og miljøudvalget Per Nyhus deltager. Tirsdag den 5. februar skal byrådet tage stilling til om, at den politiske repræsentation udvides med Ann Charlotte Vilstrup, der er formand for børneudvalget og Mads Søbye Helbo, der er medlem af unge- og kulturudvalget.

Gruppen kan udvides op til 24 personer i alt.

Annonce

Central spiller

Involvering af hele byen er vigtig og absolut nødvendig, hvis Grindsted skal lykkes, lød det klare budskab fra Julie Holck, der er indehaver af Living Cities, og siden 2010 har fungeret som rådgiver omkring byudvikling. Julie Holck deltog på første møde i bymidteforum, og fortalte om steder, hvor fællesskabet har løftet byer i Danmark og udlandet.

Billund Kommune er initiativtager til Bymidteforum og medlemmerne er inviteret og repræsentere både ungdom, handel, foreningsliv, kulturliv, ejendomshandel og byrådet.

Bymidteforums rolle er dels at være central medspiller i forhold til langsigtet helhedsplan for Grindsted By, dels at være med til at udvælge og eventuelt gennemføre eksperimenter. Eksperimenter kan være mange ting, og ideerne kan komme fra en gruppe borgere, en eller flere foreninger, kulturildsjæle eller andet, og så kan byforum bruges til at være med at udvikle ideen.

- Bymidteforum får en vigtig rolle, og personerne er valgt, fordi de repræsenterer bredt, og derfor kan være med til sørge for, at en langsigtet plan tager højde for og hensyn til både byliv, handelsliv, kultur, infrastruktur med mere, og så kan de være med til at igangsætte nogle spændende eksperimenter som kan give endnu mere liv til Grindsted, siger borgmester Ib Kristensen (V), via pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce