Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ny livsstilsbutik i Grindsted: Slidgigt tvinger Annette til at sadle om

Blomsterdekoratør Annette Holm har fået slidgigt i venstre hånd og er stoppet med at binde buketter. Nu vil hun lægge energien i en webshop, holde kurser og lave events. Foto: Jacob Schultz
Blomsterdekoratør Annette Holm har fået slidgigt i sin venstre hånd og kan ikke længere binde buketter. Derfor åbner hun en mindre livsstils-webshop med blandt andet interiør, lys og tæpper.

Grindsted: I 22 år har blomster og buketter fyldt stort set alt i blomsterdekoratør Annette Holms arbejdsliv.

Men det er slut, for Annette Holm har fået konstateret slidgigt i sin venstre hånd, og hun kan derfor ikke længere arbejde som freelance-florist, hvor blomsterbuketter fylder meget.

Det har været svært for hende at acceptere, at hun ikke længere har kræfter til at binde buketter og arbejde som freelance florist, som hun har gjort i de seneste syv år, og at hun er nødt til at sadle lidt om i sit arbejdsliv.

- Det begyndte sidste sommer, hvor jeg fik mere og mere ondt i hånden. Så tog jeg til lægen, og blev sendt til røntgenfotografering med hånden, som viste, at det var slidgigt. Det var et hårdt slag at erkende, og jeg har da fældet et par tårer. Det har været mit liv i 22 år og det er det, som jeg kan, fortæller Annette Holm over en kop kaffe i køkkenet i hjemmet på Syrenvej.

Hun stoppede som freelancer mellem jul og nytår, og det betød blandt andet et farvel til HaveOasen i Herning, hvor Annette har været fast i tre-fem dage om ugen i seks år.

Annonce

Webshop på vej

- Da jeg havde ”slugt kamelen” over det i nogle dage, så talte jeg og min mand, Jacob, om at åbne en webshop, holde åbent hver fredag i kælderen og sælge spændende planter og interiør. En lille livsstilsbutik om man vil, fortæller Annette Holm.

Der er som regel ikke langt fra tanke til handling, når Annette får nye idéer. Så fredag den 5. marts bliver Annette Holms nye planer en realitet.

Annette Holm i fuld gang med at pakke varer ud til sine nye livsstils webshop og fysiske butik. Foto: Jacob Schultz

- Webshoppen er åben, men der er kun et lille udpluk, og der vil løbende komme nye varer til. Jeg skal jo lige i gang, og ved jo ikke om det er noget for mig, siger Annette.

I den fysiske butik på Syrenvej 16 vil hun have åbent hver fredag klokken 10-18, den første torsdag i måneden klokken 17-20 og den første lørdag i måneden klokken 10-13 eller efter aftale.

Når kælderbutikken har åbent vil der dog blive et mindre udvalg i spændende blomster, som passer til de mange spændende vaser. Tørrede blomster hitter stadig, og det er også at finde, samt grønne planter der passer til årstiden. Hver fredag vil der være et tema. Det kan være krydderurter, hængeplanter eller andet, der bliver fokus på, og der vil altid kunne findes information på Instagram. Hun kan stadig binde brudebuketter, da det er en helt anden teknik, som der anvendes i forhold til almindelige buketter. Også kranse til begravelser vil man stadig kunne bestille hos Annette Holm.

Annonce

Oplevelser

Den nye webshop bliver lidt af en udfordring for Annette, som selv skal opdatere og lægge nye varer ind. Noget, som hun aldrig har beskæftiget sig med før.

- Jeg har altid haft lidt interiør - brugskunst - med i mine butikker og her i min butik i kælderen. Fremover får jeg håndplukkede ting, og der vil kun være få eksemplarer af de enkelte ting. Når der

er udsolgt, vil der være noget, som jeg kan få hjem igen og noget, som jeg ikke kan få igen, fortæller Annette Holm.

Det er også planen, at Annette vil fortsætte med at holde forskellige kurser og events i kælderen på Syrenvej. Hun har således planer om at holde både påske- og forårskursus i slutningen af marts, hvis coronaen gør det muligt.

- Jeg satser på at give folk lidt flere oplevelser, når de kommer her. Også udendørs, når vejret tillader det, siger Annette Holm.

Hun føler, at hun med sin beslutning sadler 50 procent om i sit arbejdsliv, og hun er spændt på fremtiden.

Annette Holm

  • Annette Holm er 51 år. Hun er oprindelig fra Hejnsvig, men har boet i Grindsted i 25 år.
  • Hun er udlært blomsterdekoratør hos den daværende blomsterbutik Ålykke Blomster på Vesterbrogade i Grindsted i 2000.
  • Annette Holm vandt DM i blomsterbinding i 2000.
  • Hun har haft flere blomsterbutikker i Grindsted, og var i syv år freelance blomsterdekoratør, blandt andet hos HaveOasen i Herning.
  • Annette Holm er gift med Jacob, og hun har tre børn, Mads, Matias og Marcus.
  • Man kan se mere på hjemmesiden: byannetteholm.dk

- Det er uden tvivl buketter, der har fyldt mest i mit liv. Nu er jeg meget spændt på, om jeg kan affinde mig med ikke at arbejde på højtryk med buketbinderi, og ikke længere have kollegaer. Men vi skal ikke lade os slå ud, siger Annette.

Hun understreger, at der stadig vil være blomster og planter i hendes butik i kælderen, og at de varer, som købes i webshoppen vil kunne sendes eller afhentes på Syrenvej 16.

Hold øje med Annette Holms nye hjemmeside på adressen: byannetteholm.dk


Så tog jeg til lægen, og blev sendt til røntgenfotografering med hånden, som viste, at det var slidgigt. Min verden faldt sammen, og jeg græd i et par dage

Annette Holm, blomsterdekoratør
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce