Annonce
Ugeavisen Grindsted

Ny provst: Anna Marie Erbs blev indsat

Den nye provst Anna Marie Erbs blev indsat i Grindsted Kirke søndag af biskop Elof Westergaard. Foto: Martin Ravn

Søndag var en stor dag i Hedens Domkirke i Grindsted. Der var først barnedåb, og derefter blev Anna Marie Erbs indsat som provst i Grene Provsti og ny præst i Grindsted pastorat.

Annonce

Grindsted: 64-årige Anna Marie Erbs har en ualmindelig travl og begivenhedsrig søndag.

Der bliver hun officielt indsat som ny provst i Grene Provsti og samtidig også indsat som ny sognepræst i Grindsted Pastorat. Indsættelsen foregår i tre kirker, nemlig i Grindsted, Urup og Nollund. Og efter hver af gudstjenesterne er der reception.

Indsættelsen begyndte i Hedens Domkirke i Grindsted klokken 9.30, hvor avisen mødte Anna Marie Erbs en halv time før indsættelsen i kirken, som biskop Elof Westergaard stod for.

Den nye provst virkede ikke specielt nervøs.

- Jeg har det fint med sådan en dag. Man er jo sat lidt op, men jeg skal møde mange nye mennesker, så det bliver en dejlig dag, siger Anna Marie Erbs.

Hun og ægtefællen Jørgen Pedersen flyttede til Grindsted den 10. juli, så de har nået af få smagt lidt på, hvad Grindsted er for en størrelse.

- Indtil videre har jeg fået et godt indtryk af byen. Jeg har mødt nye og dejlige mennesker, og vi har allerede gået nogle ture ved åen. Jeg er nok lidt af et naturmenneske på den måde, at jeg nyder naturen. Og at bo i en så relativ stor by med et grønt område i bymidten, det er dejligt, mener Anna Marie Erbs.

Grene Provsti

Grene Provsti dækker sognene i Billund Kommune plus en række sogne i og omkring Give.Provstiet omfatter i alt 25 sogne, 13 pastorater og 16 menighedsråd i Vejle og Billund kommuner.

Den nye provst, Anna Marie Erbs, er gift med Jørgen Pedersen. Parret har fem voksne børn.

Anna Marie Erbs og hendes mand flyttede til Grindsted den 10. juli og hun blev officelt indsat som provt og præst søndag. Foto: Martin Ravn
Annonce

Ikke klar til pension

Anna Marie Erbs blev ordineret som sognepræst i 1984, og har gennem årene virket som præst forskellige steder i landet - i både by- og landsogne. Hun har været sognepræst i Brørup Sogn siden december 2014 og vikarierende provst i Malt Provsti siden 2016. Den nye provst i Grene Provsti havde egentlig planer om at gå på pension i 2020, når hendes vikariat som provst i Malt Provsti sluttede.

- Jeg føler ikke, at jeg er klar til at gå på pension endnu. Derfor søgte jeg stillingen i Grene Provsti. Der er jo tradition for, at mange præster arbejder til de er 70 år. Om jeg også gør det, det ved jeg ikke endnu, siger Anna Maria Erbs.

Ved 9.00-tiden begyndte folk stille og roligt at komme ind i kirken. Også kirkens præster og de forhenværende provster i Grene Provsti, Mogens Jensen og Lilian Høegh Tyrsted, var mødt frem i præstekjoler for at overvære indsættelsen.

Inden ceremonien gik i gang, var der barnedåb, og herefter var det biskop Elof Westergaard, der stod for indsættelsen af Anna Marie Erbs.

- At være provst er et arbejde med mange forskellige arbejdsopgaver, masser af arbejde og relationerne er mange. Der er hele tiden nye konkrete opgaver, som du skal løse. Du har en god evne til at være skønsom, sagde Elof Westergaard blandt andet.

Da Anna Marie Erbs var blevet officielt indsat som provst og præst, gik hun selv på prædikestolen, hvor hun blandt andet talte om menneskesyn.

- Hvad er dit menneskesyn, blev jeg spurgt til jobsamtalen. Det har jeg tænkt meget over siden. Hvordan ser vi på andre mennesker, hvordan reagerer vi på det, vi hører og ser. Ser vi Verden som et farligt sted, eller et godt og trygt sted at være, sagde Anna Marie Erbs blandt andet i sin prædiken.

Efter gudstjenesten var der reception i kirkehuset og Anna Marie skulle derefter videre til Urup og Nollund.

Grindsted Kirke var ikke helt fyldt, men der var mødt rigtig mange frem for at overvære indsættelsen. Foto: Martin Ravn
Inden indsættelsesceremonien i Grindsted Kirke var der barnedåb, og der var derfor mange børn med i kirken. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce