Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nye ældreboliger på vej i Sdr. Omme

Bjørn Jespersen kan snart gå i gang med at opføre otte nye boliger i Sdr. Omme. Adressen bliver dog ikke Hovedgaden 59, men i stedet Kirkeby Allé 1-8. Foto: Jan Kronvold
Efter to års kamp med Billund Kommune er Bjørn Jespersen klar til at gå i gang med at bygge otte rækkehuse i Sdr. Omme.
Annonce

Sdr. Omme: Hvis alt går efter planen, står der otte nye rækkehuse til ældre klar til indflytning i Sdr. Omme inden udgangen af 2021.

Rækkehusene kommer til at ligge på det, der i dag hedder Hovedgaden 59, men som fra den 1. oktober bliver til Kirkeby Allé.

Det er Bjørn Jespersen, der driver Jysk Teknik og BC Energiservice, der står bag planerne om rækkehusene, som han har arbejdet med i flere år.

- Det har været to års kamp med kommunen at få godkendt projektet. I første omgang var det på grund af en fredet kanal. Målet var, at husene skulle have været færdige nu, fortæller Bjørn Jespersen.

Han tror på, at der er efterspørgsel på lejeboliger til pensionister i Sdr. Omme, og han fremhæver den unikke beliggenhed i byen, hvor boligerne kommer til at ligge tæt på både naturen og byen - og så kommer husene til at ligge et stykke fra Hovedgaden.

Et af husene er lejet ud og Bjørn Jespersen har sendt materiale ud til tre-fire interesserede.

- Det er lokale, der har henvendt sig, og min plan er, at byggeriet skal i gang inden det begynder at fryse, siger Bjørn Jespersen.

Annonce

100 kvadratmeter bolig

De otte lejeboliger bliver opført på den grund, som Bjørn Jespersen og familien købte i 2014. Alle husene bliver 100 kvadratmeter med grunde på omkring 400 kvadratmeter. Alle husene får egen carport og indkørsel, og husene bliver fuldmuret med grå/sorte mursten og med tagpap.

- Idéen opstod allerede i 2014, da vi købte ejendommen. Der blev jeg spurgt, om der ikke kunne opføres noget for ældre i byen. Det bliver mig selv, der skal stå for udlejningen af boligerne, fortæller Bjørn Jespersen.

Sådan kommer de nye boliger i Sdr. Omem til at se ud. Øverst til højre ses Bjørn Jespersens privatbolig og værkstedsbygning. Illustration: Omme Design

Husene kommer til at indeholde forgang/bryggers med skydedørsskabe, vask og vaskemaskine og tørretumbler, stort køkken-alrum med kogeø, værelse/kontor, badeværelse, soveværelse med skydedørsskabe og stue. Desuden et stort isoleret redskabsskur og muret carport med indgang til huset.

- Der bliver gulvvarme i husene, der bliver opvarmet med fjernvarme og overdækket terrasse, fortæller Bjørn Jespersen.

Annonce

Lokale håndværkere

Det er Omme Design, der har slået stregerne til de otte huse efter Bjørns idéer og ønsker.

- Husene vil være klar til indflytning et år efter, at vi går i gang. Så hvis vi går i gang nu, så er de klar ved denne tid næste år. Det bliver lokale håndværkere, der skal stå for byggeriet, fortæller Bjørn Jespersen.

Bjørn Jespersen håber, at han snart kan gå i gang med at opføre de otte nye lejeboliger til seniorer i Sdr. Omme. Foto: Jan Kronvold

Der bliver plantet laurbærhække rundt om alle husene. Det skyldes, at disse planter er grønne hele året.

Huslejen for at bo i de otte rækkehuse bliver på 7500 kroner om måneden.

Bjørn Jespersen kan kontaktes på telefon: 2521 4959 eller mail: bj@jysk-teknik.dk, for yderligere oplysninger.


Det har været to års kamp med kommunen at få godkendt projektet. I første omgang var det på grund af en fredet kanal. Målet var, at husene skulle have været færdige nu

Bjørn Jespersen, Jysk Teknik og BC Energiservice
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce