Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nye tider: Elever mødt ind til en ny skoleform

Sådan kommer der ikke til at se ud på Vestre Skole på mandag, når de ældste elever vender tilbage. Der vil fortsat være strikse regler om afstand og håndvask på alle skoler. Billedet er fra skolens påskemarked i 2018. Arkivfoto: Martin Ravn
Efter to måneders hjemme- og fjernundervisning er 6.-9. klasserne nu tilbage på skolerne. Den store udfordring i gensynsglæden bliver at holde afstand, siger skolechef.
Annonce

Billund Kommune: 6.-9. klasserne mødte ind til en ny hverdag mandag, præget af systemer og faste strukturer.

- Vi har oversat sundhedsmyndighedernes vejledninger ind i en lokal kontekst, så de forskellige skoleledelser ikke bare bliver overladt til sig selv, siger skolechef Morten Kirk Jensen, der påpeger, at ministeriets retningslinjer ikke siger noget om, hvordan de eksempelvis skal arbejde med skoleskema, bemandingsplan og udearealer.

- Så det har vi forsøgt at konkretisere tingene på de enkelte skoler. Der vil være små forskelle mellem skolerne, siger Morten Kirk Jensen.

Alle klasser vil få særlige instrukser i, hvordan de møder ind, hvilke døre, lokaler og håndvaske og toiletter, de skal benytte - ligesom det har været tilfældet for de yngre elever i de seneste uger.

- Den største udfordring er selvfølgelig, at mange børn, der ikke har set hinanden i lang tid, vil have svært ved at holde afstand, siger Morten Kirk Jensen, der er glad for, at kravet til afstand nu er på en meter i stedet for to meter.

Morten Kirk Jensen håber, at 8. juni vil være datoen, der giver skolerne lov til at åbne endnu mere op for normal undervisning - og bliver det ikke en skæringsdato, så håber han på mere normale tilstande efter sommerferien.

Vi kan med få undtagelser have eleverne på skolerne. Vestre skole har store pladsudfordringer på grund af ombygningen og vil fortsat benytte to eksterne matrikler, og Vorbasse Skole er ved at få skiftet vinduer, og vil derfor have klasser i Vorbasse Fritidscenter.

Morten Kirk Jensen, skolechef

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce