Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt coronaoffer: Årets Sydbank Stjernetour de Grindsted er aflyst

Sydbank Stjernetour de Grindsted samler gerne masser af motionister den første lørdag i maj. Coronasituationen er dog ikke så meget under kontrol, at det i år kan lade sig gøre at gennemføre arrangementet, som derfor bliver udskudt til 2022. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Grindsted Cykelmotion har besluttet at at aflyse det traditionsrige motionscykelløb, der gerne samler op mod 1000 deltagere. Arrangørerne lover, at løbet vender stærkt tilbage i 2022.

Grindsted: Heller ikke i 2021 bliver der mulighed for at hoppe på cyklen og køre Sydbank Stjernetour de Grindsted.

Det er Grindsted Cykelmotion, der står for at arrangere det store cykelløb, der ved flere lejligheder har tiltrukket flere end 1000 deltagere. Håbet var, at der dette forår ville være kommet så meget styr på coronasituationen, at cykelløbet kunne gennemføres i mindre omfang, men arrangørerne har – lidt mere end en måned før startskuddet skulle have lydt – besluttet at aflyse.

- Årsagen til aflysningen er den store usikkerhed omkring forsamlingsforbuddets påvirkning af udendørs arrangementer og restriktioner vedrørende cykelløb. Beslutningen er truffet af hensyn til rytterne og øvrige deltageres sundhedsmæssige risiko og sikkerhed, fortæller Svend Lavstsen, der er formand for Grindsted Cykelmotion, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Ville kræve væsentlige forbehold

Det var lørdag den 1. maj, at der skulle have været Sydbank Stjernetour de Grindsted. I håbet om at få løbet af viklet i et mindre omfang besluttede arrangørerne i januar at sætte 500 startnumre til salg. Arrangørerne erklærede sig ved den lejlighed villige til at strække sig langt for at gennemføre løbet. Således kunne folk være sendt afsted i mindre hold.

Stjernetour

  • Den første udgave af Stjernetour de Grindsted fandt sted den 1. maj 1993. Det første år var der 364 deltagere.
  • Lige siden har det store motionscykelløb hvert år fundet sted den første lørdag i maj. I 2020 satte coronakrisen dog en stopper for arrangementet, og det samme er nu tilfældet i 2021.
  • Siden begyndelsen i 1993 er antallet af deltagere blot steget. Således har der enkelte år været flere end 1500 deltagere.
  • Rytterne kan selv vælge, hvilken rute de vil tilbagelægge. Den længste rute, som kun de allerhårdeste bananer vælger, er på 180 kilometer.

Danmarks Cykel Union har udsendt retningslinjer, der gør det muligt at gennemføre et løb som Sydbank Stjernetour de Grindsted. Det ville dog indebære en lang række væsentlige forbehold, som ville påvirke forholdene både ved start- og målområdet og hele vejen rundt på ruten. Det ville kræve ekstra sikkerhedsarbejde og en grundig hygiejne, og det er alt sammen noget, der ville tage så mange ekstra ressourcer, at antallet af deltagere ville blive reduceret ganske væsentligt.

Annonce

Vender tilbage i 2022

Derfor er arrangørerne nået frem til den konklusion, at det er bedst helt at aflyse årets udgave af løbet og i stedet satse på, at der i 2022 kan gennemføres et løb, som vi kender det.

- Vi vil gerne huskes for at afholde et rigtigt hyggeligt motionscykelløb med en traditionsrig cykelfest på Torvet. Vi synes, vi skylder deltagerne, byen og alle vores mange sponsorer at gøre det sikkert og ordentligt. Derfor udskyder vi festen endnu et år, siger Karsten Andersen, der er formand for stjernetoursudvalget under Grindsted Cykelmotion.

Det er efter planen den 7. maj 2022, at der næste gang vil være Sydbank Stjernetour de Grindsted.


Årsagen til aflysningen er den store usikkerhed omkring forsamlingsforbuddets påvirkning af udendørs arrangementer og restriktioner vedrørende cykelløb.

Svend Lavstsen, formand, Grindsted Cykelmotion


Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce