Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt legeområde indviet: Se billederne

Det nye legeområde i Vesterbrogade blev straks indtaget af børnene. Foto: Anette Sofia Svejstrup

Lørdag formiddag blev det nye legeområde i Vesterbrogade indviet og det signalerede, at Grindsted gerne vil være en attraktiv by at handle og få oplevelser i.

Annonce

Grindsted: - Jeg elsker den nye legeplads, lød det glade råb fra en pige, der lørdag formiddag gik om bord i det nye legeområde på Vesterbrogade - allerede inden den officielle indvielse var gået i gang. Det gjorde mange andre børn også, og de var ligeglade med taler og den slags, de ville bare lege. Så står det til dem, så er der vist ingen tvivl om, at det er lige der - midt i Grindsted - at det sker.

Mere alvorligt ser det ud fra den voksne synsvinkel, for enhver kan se, at tomme butikker truer Grindsted fremtid som handelsby. Det er dog ikke en trussel, som hverken kommune eller handelsliv har tænkt sig at give op overfor. Det nye legeområde er første synlige step i det arbejde, som har været i gang i flere år, og som skal vende udviklingen.

Johnny Hansen, formand for Grindsted Handelsstandsforening, lod optimismen råde lørdag formiddag.

- Det er lækkert, at vi har noget at vise frem for borgerne, sagde han og benyttede igen lejligheden til at udtrykke handelslivets største ønske: En citychef, der har overblik over hele kommunens handelsliv.

Grindsted - Fremtidens handelsby

Siden 1.2.2016 har borgerne - ved et møde samt i arbejdsgrupper - været med til at pege på, hvordan Grindsted kan udvikle sig til en attraktiv handelsby.De synlige resultater indtil nu er facebooksiden Oplev Grindsted, træsæder på granitklodserne i midtbyen samt det nye legeområde på Vesterbrogade.

En styregruppe arbejder videre med idéer, og byrådet afsat flere penge til projektet: 2,5 mio. kroner i 2019 og 2020 og 5 mio. i 2021.

Også voksne skulle lige prøve den nye legeplads af. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Annonce

10 mio. kroner til nye projekter

Om det bliver en citychef eller noget andet, er endnu uvist. Arbejdsgruppen fortsætter med at samle inspiration fra andre byer, og politikerne har afsat 10 millioner kroner til udvikling af midtbyen de kommende år.

- Den helt store udfordring er jo at finde ud af, hvad vi kan få ind i de tommer butikker. Sker det ikke, så får vi ikke det liv, vi gerne vil have i midtbyen. Det er en lang proces at få det liv. Liv i byen kræver, at alle vil det, og det gælder både kommune, handelsliv og i høj grad også ejendomsejerne, borgerne og foreningslivet, lød det fra Ib Kristensen.

Lyttede man til børnene var der dog ingen tvivl: Her vil de gerne være, mens forældrene køber ind.

- Ja, her vil vi gerne lege igen, lød det fra søskendeparret Emma og Sille, mens deres forældre stod ved siden af og nikkede: Jo, det nye legeområde er helt sikkert et sted, de gerne vil slippe børnene løs.

Ballon Klovnen Lillebror sørgede for lidt underholdning ved indvielsen af legeområdet. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Borgmester Ib Kristensen (V) holdt sin indvielsestale i silende regn. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Ballon Klovnen Lillebror sørgede for lidt underholdning ved indvielsen af legeområdet. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Der var både kagemænd og kagekoner til de, der var med til at indvie legeområdet. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Der var mødt mange mennesker op til indvielsen. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Der var mødt mange mennesker op til indvielsen. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Der var mødt mange mennesker op til indvielsen. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Der var mødt mange mennesker op til indvielsen og Ballon Klovnen Lillebror var populær. Foto: Anette Sofia Svejstrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce