Annonce
Ugeavisen Grindsted

På landet: Intet er udelukket i Janes gårdbutik

Jane Vinther med nogle af de nye T-shirts, hvor hun selv har stået for fremstilling af tekst og også trykket på trøjerne. Foto: André Thorup
Annonce

Skovlund: Den 12. oktober 2019 åbnede Lærkeholtgårds lille gårdbutik på Gårdevej 33 i Skovlund.

Det er Jane Vinther der bestyrer butikken, som hun driver sammen med sin kæreste, Poul Møller, der er femte generation på gården, der i dag drives som et deltidslandbrug.

Lige indenfor døren i gårdbutikken hænger en stribe hvide T-shirts med tryk. Det er det seneste nye i butikken, og det er Jane Vinther, der står for trykket på bluserne.

- Jeg synes det er sjovt og jeg vil gerne give folk noget specielt, uden at det skal koste så meget. Jeg sælger både T-shirts med færdigt tryk eller på bestilling. Folk kan bare fortælle, hvad der skal stå. Trøjerne fås i alle farver og leveringstiden er nogle dage - alt efter hvor meget tryk, der skal på. Hvis man bestiller over 10 styk, så får kunderne et tilbud, fortæller Jane Vinther.

T-shirts er kun begyndelsen på det nye tiltag i gårdbutikken. Der vil også komme andre ting, som hættetrøjer, sweatshirts, caps og andet, som der kan trykkes på. I princippet er der ingen grænser for, hvad Jane Vinther kan trykke på med den nye maskine, som hun og kæresten har investeret i.

Gårdbutikken

Gårdbutikken på Gårdevej 33 i Skovlund hører under slægtsgården Lærkeholtgård.

Gårdbutikken har åbent hver tirsdag fra 15 til 19 og onsdag fra 10 til 12 eller efter aftale.

Man kan se mere på: www.lærkeholtgård.dk, hvor der også er webshop.

Annonce

Trykker i stuen

- Der er masser af muligheder. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for trykket og det er billigere at trykt motiver og tekst frem for broderi, fortæller Jane Vinther.

Lige nu står hun og trykker trøjerne i stuen, men parrets planer er, at der skal indrettes et arbejdsværelse på førstesalen over stuehuset, hvor Jane Vinthers kreative side kan blive foldet ud i fuldt flor.

- Jeg ved ikke, hvad jeg forventer, for jeg har ikke skruet forventningerne så meget op. Så bliver man ikke skuffet, mener Jane Vinther.

I gårdbutikken sælger Jane Vinther også produkter fra Vinthers Verden, som hun har sammen med sin datter. Det er lige nu strikkede klude og huer i bomuld i et væld af flotte farver. Desuden sælges der børnetøj af mærket Mikk-Line. Det er især flyverdragter, men da det ikke har været meget vinter siden gårdbutikken åbnede i oktober, så er der ikke rigtig kommet gang i salget endnu. Men vinteren kan jo stadig nå at dukke op.

I gårdbutikken sælges også økologiske special-øl fra Rise Bryggeri på Ærø.

Annonce

Nye ting kommer ind

- Rise Bryggeri er det eneste bryggeri, der laver valnøddeøl. Den er god til kvinder, men kan naturligvis også drikkes af mænd. Vi var på Ærø og se bryggeriet i september 2019, hvor vi fik lavet en aftale om et samarbejde. De øl vi sælger her - fra Ærø - kan ikke købes i supermarkeder. Sådan er det i øvrigt med de fleste af de varer, som vi sælger her. De kan kun købes her eller i vores webshop. Det skal være en speciel oplevelse at komme her, siger Jane Vinther.

Også patchwork fra LL Design på Fanø og bornholmske karameller har fundet vej til butikken, hvor der også er lidt brugskunst.

- Der er intet, der er udelukket her i gårdbutikken. Jeg vil gerne blive ved med at tage nye ting ind. Så kommer det an på, hvordan det udvikler sig for de enkelte produkter. Det er aldrig til at vide, siger Jane Vinther.

Hun sælger også små trækasser i forskellige størrelser med Lærkeholtgårds logo.

- Vi solgte en del kasser som gavekurve til jul, fortæller Jane Vinther.

Gårdbutikken har åbent hver tirsdag fra 15 til 19 og onsdag fra 10 til 12 eller efter aftale.

Der kan også bestilles varer på netbutikken på: Lærkeholtgård.dk

Lige nu foregår tryk på trøjerne i stuen, men planen er at få indrettet et arbejdsværelse, hvor Jane Vinther kan arbejde. Foto: André Thorup
Tryk på T-shirt er det helt nye i gårdbutikken i Skovlund. Der vil også dukke andre ting op, som der kan trykkes tekst eller motiver på. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce