Annonce
Ugeavisen Grindsted

Padelbane er på vej i Sdr. Omme - men fredet gravhøj og kanal kan give udfordringer

Padel er en sport i massiv fremgang. For to år siden blev der indviet baner i Vorbasse, og nu vil Sdr. Omme Tennisklub etablere en ny padelbane på en af klubbens eksisterende tennisbaner. Arkivfoto: André Thorup.
Sdr. Omme Tennisklub har fået offentlig støtte til etablering af en ny padelbane på en af de eksisterende tennisbaner. Men da banerne ligger tæt på en fredet gravhøj og en fredet kanal, skal sagen først i offentlig høring.

Sdr. Omme: Padel, der minder lidt om tennis, er en sport i massiv fremgang, og hvis alt går vel, bliver det i løbet af det kommende også muligt at spille padel i Sdr. Omme.

Sdr. Omme Tennisklub har fået tilsagn om 249.000 kroner fra LAG Vejen-Billund til etablering af en padelbane på en af de eksisterende tennisbaner. Billund Kommune har desuden givet en støtte på 100.000 kroner, og da klubben selv har en god portion penge på kistebunden, er der mulighed for at etablere den cirka 500.000 kroner dyre bane.

Først er der dog en række formaliteter, der skal falde på plads, inden klubben kan få den nødvendige byggetilladelse.

Annonce

- Problemet er, at i nærheden af banen ligger en gravhøj og en kanal, som begge er fredede. Banen ligger heller ikke langt fra kirkeskoven, hvor der er en skovbyggelinje, så menighedsrådet skal også høres og godkende det. Så vi går lige og træder lidt vande, men vi regner da med, at vi får tingene på plads til udgangen af januar, fortæller Jørgen Clement, der har været aktiv i Sdr. Omme Tennisklub siden klubbens stiftelse for omkring 30 år siden og har arbejdet med projektet med padelbanen.

Minder om tennis

Selvom sagen nu skal sendes i høring, tror Jørgen Clement på, at det hele nok skal falde på plads.

Padel er noget lettere at spille end almindelig tennis, og børn kan også få noget ud af det. Det er lettere at styre bolden.

Jørgen Clement, Sdr. Omme Tennisklub

- Når det er på et sted, hvor der i forvejen er etableret tennisbaner, tænker jeg ikke, at det bliver noget problem. En padelbane bliver cirka en meter højere end det hegn, som er der i forvejen, så det kan ikke genere nogen, men man skal aldrig sælge skindet, før bjørnen er skudt, siger han.

LAG Vejen-Billund

LAG står for Lokale Aktions Grupper, og er lokalforankret forening, der administrerer EU-midler til støtte for udvikling og innovation i lokalsamfundene. Borgere, foreninger og erhvervsdrivende kan søge udviklingsmidler fra LAG.

LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi fokuserer på erhvervsudvikling og attraktive levevilkår uden for Grindsted by. Specifikt støtter LAG Vejen-Billund projekter og aktiviteter med følgende mål:

  • Fastholde og etablere arbejdspladser igennem etablering og videreudvikling af mikrovirksomheder.
  • Styrke samarbejdet mellem erhvervs- og turismeaktører igennem nationale og internationale samarbejdsprojekter.
  • Skabe attraktive faciliteter og igangsætte aktiviteter i landdistrikterne til glæde for borgere og turister.

Padel minder meget om tennis, men rundt om banen er der bander, og der bliver desuden spillet med en mindre ketcher og en blødere bold. Derfor er det et spil, som flere i høj grad kan være med til.

- Padel er noget lettere at spille end almindelig tennis, og børn kan også få noget ud af det. Det er lettere at styre bolden, siger Jørgen Clement.

Annonce

Andre har oplevet fremgang

Padel er inde i en rivende udvikling, og rundt omkring skyder mange baner op. I Sdr. Omme Tennisklub vil de gerne være med på moden, for de har set, hvordan det kan have en meget positiv afsmitning på medlemstallet.

Padel

  1. En padelbane måler 10 x 20 meter og er omgivet af høje glasvægge, der bliver brugt aktivt i spillet. Ligesom i tennis er banen delt op på midten i form af et net langs jorden. Padel er en helårssport, der kan spilles både inde og ude. 
  2. Padel blev opfundet i Mexico i 60'erne. I dag er Spanien det land i Europa, hvor flest spiller padel.
  3. Pointsystemet er det samme som i tennis. Seks vundne partier giver et sæt, og der spilles altid bedst af tre sæt. I padel er det også serven, der sætter gang i et parti, men modsat tennis skal man i padel underhånds-serve – en betydeligt nemmere serv at eksekvere som nybegynder.
  4. En padelkamp varer typisk en time.

- Vi kan se, at tennisklubben i Varde har fået 200 nye medlemmer, fordi de har etableret to nye padelbaner ved deres idrætscenter, og i Tarm har de oplevet fin fremgang, efter de har fået en bane, siger Jørgen Clement, der håber, at det på lidt længere sigt også kan blive muligt at spille padel under tag i Sdr. Omme.

- Om nogle år skal der bygges om ved idrætscentret, og vores tanke er at presse på for, at vi kan få en indendørs padelbane ved siden af centret, siger han.

Hvis alt går som håbet, kan etableringen af padelbanen begynde til marts, så banen kan stå klar til den nye tennissæson, der begynder i april.

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Henrik Dam holder foredrag: Fra postbud i Vorbasse til Folketingets formand

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt program: Ældre Sagen tager på fem rejser og ture i år

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Seniorer holdt et minuts stilhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted reklamerer for sin unikke forurening: Skræmmer vi potentielle tilflyttere væk?

Ugeavisen Grindsted

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Ugeavisen Grindsted

Mark er gået i graven, og det kan blive en fordel for dig, som skal have godkendt køretøjet

Ugeavisen Grindsted

Ny ejer i The Classic Barber: Ahmad har overtaget den gammeldags barbersalon

Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Ugeavisen Grindsted

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Ugeavisen Grindsted

Else fortæller om arbejdet med sin bog og om familien på heden

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Ugeavisen Grindsted

Brian Hollænder er selvstændig kloakmester: Når vi kommer med kameraet, stikker de  nysgerrige rotter snuden frem

Ugeavisen Grindsted

Psykisk sårbare har efterlyst bedre forhold i læserbreve, i artikler og på borgermøder - nu får de opbakning: - Det kan kun gå for langsomt

Annonce