Annonce
Ugeavisen Grindsted

Pose-penge: Legekæden/Bog & Idé har støttet Kontakten med 6000 kroner

Formanden for Kontakten i Grindsted, Egil Hvid-Olsen, til venstre, fik onsdag formiddag en dejlig stor check fra Brian Hansen, Legekæden/Bog & Idé. Foto: Jan Kronvold
Brian Hansen fra Legekæden/Bog & Idé har støttet Kontakten med 6000 kroner. En del af beløbet kommer fra salg af plastikposer.

Grindsted: Formanden for Foreningen Kontakten i Grindsted, sognepræst Egil Hvid-Olsen, havde det helt store smil på onsdag formiddag.

Det skyldes, at Brian Hansen fra Legekæden/Bog & Idé kom forbi Kontakten på Østerbrogade med en check på 6000 kroner som er et resultat af en aftale, der går flere år tilbage.

Brian blev i starten af 2019 kontaktet af Egil Hvid-Olsen, der spurgte om han ville støtte Kontakten.

Annonce

- Det ville jeg gerne, men så fra den 1. april 2019 begyndte vi som kæde at tage penge for plastikposerne for miljøets skyld. Den ene halvdel af omsætningen på poserne valgte kæden at skænke til Læseuniverset, der lærer børn med læseudfordringer og ordblinde børn at læse. Pengene gik til to hold på hver seks personer, der fik en uges hjælp til læsningen, fortæller Brian Hansen.

Der var så frit slag for, hvad butikkerne ville gøre med den anden halvdel af omsætningen på de solgte poser.

- Der besluttede jeg, at de penge skulle gå til Kontakten. Jeg har i forvejen et godt samarbejde med Café Jydepotten, som jeg i flere år har støttet med julegaver, fortæller Brian Hansen.

Dejlig rundhåndet

Desværre skete der det, da kunderne skulle til at betale for plastikposerne, at de stort set holdt op med at købe dem. Det var jo gavnligt for miljøet, men ikke for støtten til Kontakten.

- Det blev kun til 1500 kroner i 2019, men det valgte jeg så at fordoble til 3000 kroner, og jeg valgte at gøre det samme i 2020, hvor der heller ikke blev solgt mange poser. Men det blev så til de 6000 kroner, som altså er fra 2019 og 2020, fortæller Brian Hansen.

- Det er ret rundhåndet af Brian, da et sponsorat koster 1000 kroner om året, indskyder Egil Hvid-Olsen.

Grunden til, at Kontakten først får de rare penge nu skyldes dels corona, og dels at Brian Hansen har haft travlt med at åbne ny butik i Billund.

De 6000 kroner falder på et tørt sted for Kontakten, der på grund af corona har været lukket ned i et års tid, men nu har været åben i tre uger.

Annonce

Mandegruppe på vej

Pengene fra Legekæden/Bog & Idé er ikke øremærket til noget specielt i Kontakten.

- Når vi lige er startet op igen, er der brug for noget rengøring, og så arbejder vi på at starte en mandegruppe op for yngre mænd. Vi har i forvejen en kvindegruppe. En mandegruppe har vi haft planer om i flere år, men vi har manglet en tovholder. Det har vi fået nu, så nu skal vi ud og finde seks-syv frivillige, siger Egil Hvid-Olsen.

Den kommende mandegruppe skal ud og opleve forskellige ting.

- Vi vil gerne have dem med til forskellige aktiviteter og udflugter. Det kunne være en superligakamp, fisketur eller kajaksejlads på åen eller andre ting. Så skal vi også have gang i nogle fester igen, siger Egil Hvid-Olsen.

Selv om Kontakten har været lukket ned på grund af corona, så betyder det ikke, at der ikke har været sprogundervisning. Undervisningen er foregået online.

- Det er ikke det samme, så Kontakten har været savnet, siger Egil Hvid-Olsen.


Det blev kun til 1500 kroner i 2019, men det valgte jeg så at fordoble til 3000 kroner, og jeg valgte at gøre det samme i 2020, hvor der heller ikke blev solgt mange poser.

Brian Hansen, Legekæden/Bog & Idé
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce