Annonce
Ugeavisen Grindsted

Private solceller er en god forretning

Solceller er en god forretning, lyder det fra Troels Ravn (S). Arkivfoto: André Thorup.
Annonce

Læserbrev: I et debatindlæg, ”Tyveri ved højlys dag”, var Jan Poulsen i Ugeavisen Grindsted tilbage i maj ude med kritik mod de folkevalgte for at have ændret reglerne for solcelleejerne. Efterfølgende er jeg blevet kontaktet af Jan Poulsen og er blevet bekendt med sagen, og selvom der nu er gået nogle måneder, er sagen stadig aktuel, og jeg vil gerne give mit besyv til indlægget. Jeg kan godt forstå frustrationen, som Jan Poulsen oplever. Det har dog været nødvendigt at ændre reglerne for afregning af el for alle danske el-kunder. Og der kan solcelleejerne ikke stå udenfor.

Konkret betyder det, at køb og salg af strøm nu bliver afregnet på timebasis, og det betyder, at moms også afregnes på timebasis. Solcelleejerne er ikke fritaget for moms! Solcelleejerne kan dog stadig afregne elafgift og PSO-tarif på årsbasis, helt frem til 2032. Det er en væsentlig del af den økonomiske gevinst for solcelleejerne. På trods af ændringen i reglerne, er den økonomiske fordel stadig ca. 7.000 kr. om året ift. andre el-forbrugere. Det synes jeg stadig lyder som en god forretning.

Ændringen i reglerne har været nødvendige. Det har været en vigtig politisk opgave at få tilpasset afregning af el, så strømmen bruges, når den produceres og derfor er billigst. Det kaldes flexafregning og er væsentlig for at gøres vores forbrug af strøm grønnere. Dertil kommer det, at det er en gevinst for vores pengepung. Regningen bliver mindre, når vi bruger strømmen, når den produceres.

Det er meget glædeligt, når almindelige danskere har lyst til at investere i solceller og derigennem bidrage til den grønne omstilling. Det er godt for klimaet. Private solceller giver mere grøn strøm i vores el-net og det er vigtigt, når vi skal reducere vores CO2-udledninger. Så selvom det er beklageligt, at Jan Poulsen som solcelleejer føler sig snydt og kritiserer ændringen i reglerne, så vil mit budskab være; solceller er stadig en god investering, både økonomisk og klimamæssigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum i Lego

Billund Ugeavis

Det er en ommer!

Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Annonce