Annonce
Ugeavisen Grindsted

Revyviser er blevet en kæmpe succes for John og Birgitte: Nu vil vi have fat i de unge

Birgitte Antonius og John Skou har fået stor succes med Revysangens Genklang. PR Foto
John Skou og Birgitte Antonius har fundet melodien sammen i Revysangens Genklang, som er blevet en større succes end de havde turde håbe på.

Filskov: For John Skou kommer en meget stor del af fremtiden til at handle om de gamle revysange- og viser.

Siden 2018 har han haft et musikalsk samarbejde med Birgitte Antonius, hvor de to har turneret land og rige rundt med Revysangens Genklang. Med stor succes, som langt overstiger de forventninger de havde, da de gik i gang med deres projekt.

- Vi har lavet en forening, Revysangens Genklang, og vores mission er at holde liv i de gamle revyviser. Der er skrevet så mange fantastiske tekster, siger John Skou.

Annonce

Deres musikalske samarbejde startede i 2015, hvor Birgitte Antonius blev ansat i Billund Musikskole, hvor John Skou også underviste.

- Vi har begge en interesse i revysange og så begyndte vi at synge sangene. I begyndelsen var det kun sange, men så kom der mere på. Nu kæder vi sangene sammen med historier om både tiden, om sangene og om komponisten. Det er mig, der kæder det sammen, fortæller John Skou.

Et show, eller en forestilling om man vil, varer to gange 45 minutter. I 2019 havde de over 60 jobs, mens 2020 lå stille på grund af corona. Nu er bookingerne igen begyndt at strømme ind i en lind strøm. Også i 2022.

Tre grene

- Vores første forestilling var den 20. juni 2018 på Digegården i Højer. Vi var mega spændte på, hvordan det ville gå. Men allerede den første aften fik vi to nye jobs, og derfra kom det stille og roligt. Og jeg må sige, at kom bag på os, at det blev så stor en succes, som det har været, siger John Skou.

Siden har parret været rundt i store dele af landet med de gamle revysange og viser, og der er kommet både en volumen 1 og 2 med i kataloget af sange og viser fra en svunden tid.

Siden har Birgitte og John udviklet konceptet til at indeholde flere grene, så der nu også er en trio - med Brian Andersen - og "Den gamle grammofon", der er et show med fire mand, der synger revy- og filmsange.

I Revysangens Genklang spiller John Skou klaver og kæder showet sammen med historier om sangene. Foto: Jan Kronvold

Endelig er det også blevet til en kabaret, hvor der i alt er seks sangere og musikere, under Revysangens Genklang.

Det er dog koncerterne med duoen John og Birgitte, der er mest populær. Det er nok fordi, at duoen egner sig godt til både mindre og lidt større arrangementer og ikke kræver særlig meget plads.

Annonce

Uudtømmelig skattekiste

- Vi har optrådt alle mulige steder. Lige fra plejehjem til arrangementer i ældresagen, i OK-klubber, på spillesteder, kulturhuse, til torvearrangementer, hoteller og kroer og som festindslag til private fester. Det er nok primært for folk på 50-60 år og op. Men vi vil rigtig gerne have flere unge mennesker til at komme og høre de gamle sange. Vi ved bare ikke helt, hvordan vi får fat i dem, siger John Skou.

Der er cirka 14 sange i hver forestilling, og hver forestilling kræver meget forberedelse. Det har det også gjort at finde frem til mange af de gamle sange. For selv om der er mange sange, har de ikke alle være nemme at finde.

- Der ligger en uudtømmelig skattekiste af sange og viser, som er lavet siden den første revy blev opført i 1850. Det er et bundt med et stykke kulturhistorie, og i de senere år er det begrænset, hvor man kan høre disse sange. De er ved at blive glemt, og det synes vi er synd, siger John Skou.

Det er dog ikke kun de gamle revysange, som Revysangens Genklang tager under kærlig behandling. Der er også nyere ting, som de har taget med.

Revysangens Genklang

  • Det er Birgitte Antonius og John Skou, der står bag foreningen Revysangens Genklang.
  • Revysangens Genklang har specialiseret sig i revyviser fra de sidste 100 års danske revyer.
  • Foreningen opfører shows som duo, trio eller som kabaret.
  • Man kan se mere på: Revysangens Genklang

- Hen over sommeren tager Birgitte og jeg rundt på inspirationstur, hvor vi skal se og høre fem revyer rundt om i Danmark, fortæller John Skou.

I slutningen af august opfører Revysangens Genklang årets kabaretforestilling i Magion i Grindsted.


I begyndelsen var det kun sange, men så kom der mere på. Nu kæder vi sangene sammen med historie om både tiden, om sangen og om komponisten.

John Skou
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce