Annonce
Ugeavisen Grindsted

Så er fredsvalgslisten klar til at være menighedsråd i Grindsted

Lone Ovesen, menighedsrådsformand i Grindsted, stiller op igen på den nye Fredsvalgsliste. Arkivfoto: Joan Karlsen
Tirsdag blev den anden valgforsamling holdt i Grindsted Kirkehus. Fredsvalgslisten er nu offentliggjort.
Annonce

Grindsted: Forleden blev den anden valgforsamling holdt i Grindsted Kirkehus, og denne gang kunne Fredsvalgslisten så offentliggøre, hvem de er.

Listen har disse repræsentanter:

For Kronen (Indre Mission): Leif Lund.

For Aktiv Kirke: Thomas P. Jakobsen, Signe Dam, Birthe V. Riddersholm, Jens Christian Andersen og Gudmund Larsen.

For Grundtvigsk Liste: Lone H. Ovesen, Hanne H. Ebbesen, Else Holme Bertelsen, Bente Dam Kristensen, Leo Bøgeholm Madsen, Niels Green-Hansen og Jørgen Beck-Nielsen.

Annonce

Mangfoldighed

- På valgforsamlingen oplevede vi som menighedsråd, at der var flere borgere, som gav udtryk for deres individuelle holdninger i forhold til forskellige områder. Vi fik derfor drøftet forskellige emner, såsom kirkens økonomi, hvad er et hybridorgel, kirketidspunkter, biodiversitet på kirkegårdene, og hvordan kan kirken bidrage mere i forhold til bæredygtighed. Kan kaffe fx serveres i porcelænskopper fremfor plastikkrus, som jo belaster miljøet. Holdninger var der mange af, og næstformand i menighedsrådet Thomas Jacobsen konkluderede, at mangfoldighed er fantastisk, fortæller formand Lone Ovesen i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at menighedsrådet forsøger at tilgodese forskellige holdninger.

- Nogle foretrækker måske en mere klassisk kirkegård a la den gamle kirkegård i Grindsted, og andre glæder sig over de nye tiltag på Sdr. Kirkegård, hvor der tages hensyn til biodiversitet, og kirkegården får et mere naturligt look, hvor der også er plads til insektbo og pindsvinebo. Nogle borgere foretrækker at stå tidligt op og vil gerne tidligt i kirke, mens andre foretrækker senere gudstjenestetidspunkter. Nogle borgere foretrækker et hybridorgel fremfor et klokkespil og så videre. Alt i alt er det ikke nemt at gøre alle tilfredse, men der arbejdes stadig ihærdigt på, at det lykkes at få både klokkespil og hybridorgel til Grindsted Kirke, siger hun.

Kommer der ingen modkandidater, er Fredsvalgslisten det nye Grindsted Menighedsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce