Annonce
Ugeavisen Grindsted

Sådan sælger forhandleren sine biler, mens bilhuset er lukket

Jensen & Nørgaard har taget nye salgsmetoder i brug under corona-nedlukningen. Nu er der digitale fremvisninger og man kan booke en privat prøvekørsel fra sit eget hjem. Foto: Jacob Schultz
Digitale fremvisninger og privat prøvekørsel er blevet den nye hverdag hos bilforhandler Jensen & Nørgaard, der sælger Hyundai og Fiat.

Grindsted: Hyundai- og Fiatforhandler Jensen & Nørgaard i Grindsted har endnu ikke haft åbent i salgsafdelingen i år.

Det har coronaen forhindret, men det har nu ikke afholdt indehaver Lars Nørgaard og hans to sælgere, Bjarne Simonsen og Niels Dorussen fra at få solgt nogle biler.

Det er bare foregået på en noget anderledes måde end før coronaen, da bilsalget faktisk er blevet genopfundet på en coronavenlig måde.

- Vi laver digitale fremvisninger og privat prøvekørsel. Det foregår på den måde, at folk ringer eller sender en mail om, at de er interesseret i en ny eller brugt bil. Så kan vi lave en virtuel fremvisning enten på Facetime eller på Google Duo, hvor vi præsenterer bilen både ud- og indvendigt og fortæller, hvad bilen kan. Så laver vi efterfølgende et tilbud til dem, fortæller Lars Nørgaard.

Det sker også, at han eller en af de andre sælgere kører hjem til potentielle kunder, så de kan prøvekøre den.

- Det sker ofte, og det er en lidt anden verden, men det fungerer. Men vi glæder os til, at folk må komme ind igen, siger Lars Nørgaard.

Annonce

Både Hyundai og Fiat

Forleden var Lars Nørgaard en tur i Bjerringbro til en mand, der havde udset sig en demo-vogn. Efter en prøvetur endte manden med at købe bilen.

De nye salgsmetoder gælder både Hyundai og Fiat, men Lars Nørgaard er alligevel lidt ærgerlig over, at han ikke må åbne.

Hos Jensen og Nørgaard har sælgerne taget nye værktøjer i brug under coronaen. Det er fra venstre Niels Dorussen, Lars Nørgaard og Bjarne Simonsen. Foto: Jacob Schultz

- Vi har nye modeller stående, som vi ikke kan vise frem ved et åbent hus. Det er ærgerligt, for normalt kommer der mange folk til åbent hus, når der er nye modeller, siger Lars Nørgaard.

Annonce

Ingen hjælpepakker

Han er afskåret fra at søge hjælpepakker, da det ikke er en mulighed at sende folk på værkstedet hjem. I foråret var medarbejderne i salgsafdelingen på arbejdsfordeling i et par måneder, men nu har Grindsteds eneste tilbageværende autoriserede bilforhandler altså nytænkt forretningen.

- Vi har skullet sætte os ind i nye teknologier, men det er et spørgsmål om tilvænning. Og kunderne i dag er bedre forberedte end tidligere. De har sat sig ind i tingene, og de ved som regel hvad de kommer efter, fortæller Lars Nørgaard.

Han er ikke i tvivl om, at der bliver travlhed, når der bliver åbnet op igen.

- I foråret fik vi sindssyg travlt, da vi åbnede. Det får vi igen, mener Lars Nørgaard.

Han kan mærke, at der er et øget efterspørgsel på elbiler, og dem glæder han sig til at vise frem, når coronaen er overstået.


Vi har skullet sætte os ind i nye teknologier, men det er et spørgsmål om tilvænning. Og kunderne i dag er bedre forberedte end tidligere

Lars Nørgaard, bilforhandler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce