Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra min verden: At få en ny bror som voksen

Gitte Ottosen, formand for Billund Erhvervsfremme. Foto: Martin Ravn
Annonce

At få en bror eller søster er altid noget særligt. Men at få det som voksen er noget ganske særligt.

Det fik jeg i 2003.

Min far kom nemlig til at gøre en pige gravid, da han var ung. Det blev ”ordnet”, og ”sket var sket”, og så skulle der i øvrigt ikke tales mere om det.

Da min far senere blev gift, gik han derfor et helt liv uden at fortælle min mor, at min søster og jeg ikke var de eneste børn, han havde.

Man kan sikkert godt sætte sig ind i, at det dengang må have været ganske svært at fortælle og i hvert fald, at det var blevet vanskeligere og vanskeligere, som årene gik.

Først da han lå for døden, gik han til bekendelse, og sidenhen tog jeg så kontakt til min ”ukendte” bror. Der var en ubevidst samhørighed, som jeg bare måtte undersøge nærmere.

Man skal passe på med at udsætte vigtige ting i livet. Som for eksempel at etablere eller genoptage kontakt til børn eller andre i den nære familie. Pludselig kan det være for sent.

Når det optager mig nu igen – efter at min bror og jeg har været en del af hinandens liv i mange år - er det, fordi Poul stoppede sit arbejdsliv i Morsø Kommune ved udgangen af 2019.

I den forbindelse blev der skrevet en artikel om min fantastiske og hjertevarme bror. Min bror, der gennem 47 år som sagsbehandler, afdelingsleder og centerchef for det sociale område har arbejdet på at gøre livet bedre for mennesker med handicap og psykiske sygdomme.

Det var så fin en artikel, at jeg måtte græde. Både over tabet af de mange år, min bror og jeg har været ude af hinandens liv, men mest over det, min far er gået glip af, fordi han aldrig nåede at lære Poul at kende.

Moralen ved min lille historie er derfor, at man skal passe på med at udsætte vigtige ting i livet. Som for eksempel at etablere eller genoptage kontakt til børn eller andre i den nære familie. Pludselig kan det være for sent.

Moralen er også, at der kan komme noget rigtig godt ud af livets små – i første omgang måske ubehagelige – overraskelser. Det gjorde der for mig, fordi jeg greb chancen. Og hvor er jeg glad for det i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Annonce